Hol érdemes külföldi önkéntes munkát keresni?
14:05
23 vagyok, és hamarosan fél éve tart. Az elején nagyon nehéz volt, ennyi nemzettel együtt lakni, alkalmazkodni. Főleg átértékelni azt, hogy mindenki rohan londonba, és más helyekre, távol mindenkitől, csak, hogy egy kicsit több pénze legyen.. itt pedig szintén baromi sokat dolgozunk, és nincs belőle fizetés. Talán ezt a legnehezebb magadban átértékelni, de amikor hallgatom a beszámolókat, azoktól akik már vissza jöttek Afrikából, Indiából.. kivétel nélkül mindenki teletöltve élettel érkezik haza, és újra csinálná, ha megint választani kellene.. röviden ennyi.. :)
És a kezdeti nehézségek után, még a sok munkában is nagyon jól érzem magam. Most 2 afrikai tanárom van, plusz norvég, svéd, portugál, német,.. a csapatban pedig, bulgár, román, olasz, portugál és én magyar nemzetek vagyunk..
16:17
Vegyes a munka, és vegyes a tanulás is.
Röviden nehéz leírni, mert a részletekben van a lényeg :)
Azért nagy vonalakban: a program úgy van felépítve, hogy mindent meg keljen csinálnod, amire az életben szükséged van, és ezekért pont jár. Ilyen a munka, tanulás, tapasztalat, és csapat (közösségi).
Munka: a fő meló ruhagyűjtés a gazdag nye-i országokban, és ez megy k-re.. Több száz konténere van a szervezetnek, ezeket minden nap ürítjük, tehát utazunk az országban. A másik meló, hogy a leamortizálódott konténereket javítjuk. Harmadik lehetőség, az összegyűjtött ruhákkal megtölteni a kamiont, ha jön.
De akinek ez megterhelő, az dolgozik a hotelban, hagyományos hotel munkákat, konyha, szoba, kávézó,..
Fél évig heti 3 nap munka, 3 suli, vasárnap szabad.
Tanulunk közösen történelmet afrikáról, indiáról,.. egy csomó hasznos dolgot..
ha kint leszek, legtöbbszőr mezőgazdasági projektek indulnak, megtanítani az afrikai falukban komposztálni, megművelni a földet.. ásatni kutat nekik..
én spec. indiában az utcagyerekek iskolájában fogok tanítani.
Na most ennyi sikerült, de itt találsz infót: www.drh-norway.org :)
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy kellett valamit fizetned?Szóval kimehetsz 0 pénz nélkül is?
Szia!
Igen, szinte minden önkéntesnek kell fizetni "regisztrációs" díjat külföldi hoszzú programokra -kivétel ha vmi egészségügyi végzettséged van, és találsz olyan szervezetet akik foglalkoznak veled.
Nekem 100 ezer forintnak megfelelő norvég korona volt. Ezzel próbálják megszűrni, hogy ne csak oda meneküljenek az emberek.
Szia!
Nem tudom, olvasod-e még ezt az egészet, de azt szeretném kérdezni, hogy mindennel együtt mennyibe került neked ez a 14 hónap önkéntesség?
Munka- és tanulási lehetőség a Dán Királyságban!
Szeretnél külföldön élni, dolgozni, illetve tanulni?
Szereted a kihívásokat?
Szeretnél új dolgokat, embereket és kultúrákat megismerni?
Szeretnél nyelveket tanulni?
Szeretnél segíteni másokon?
Szeretnél kalandozni a világban?
Szeretnél új életet kezdeni?
Ha igen, akkor gyere Te is Dániába önkéntesnek! Több program közül is választhatsz, és, amennyiben sikeresen elvégzed valamelyiket, akkor lehetőséged nyílik Afrikába is elutazni és segíteni az ott élő embereknek.
A programba csak 18 éven felüliek jelentkezhetnek, de a részvétel nem iskolai végzettséghez kötött, azonban egy erős alapszintű angol nyelvtudás mindenképpen ajánlott! A programra való jelentkezés költségekkel jár: a regisztrációs díj (530 Euro) befizetése után lehet csatlakozni. A választott program elvégzése után diploma szerezhető.
Jelenleg én is épp egy ilyen programban veszek részt, szóval amennyiben érdekel ez a lehetőség, a sango.marosi@gmail.com ímélcímre írj, hogy fel tudjam Veled venni a kapcsolatot és tájékoztathassalak a részletekről!
Azóta végeztem a programban. Persze kemény volt, de mindemellett hihetetlen élmény Indiában gyerekeket tanítani... Éjszakákat lehetne mesélni róla..
Ha valakit érdekel, itt a program jelenlegi hirdetése egy fórumon:
Az előző link nem működik. Itt egy másik hirdetés: :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!