II. András hibája hogy elkezdődött a kiskirályi hatalmaskodás?
Figyelt kérdés
egyértelműen lehet őt okolni érte vagy hamarabb kezdett már kibontakozni és maximum abban volt hibás hogy nem nagyon tett ellene?2014. dec. 31. 14:37
1/15 anonim válasza:
Ő indította el, két kézzel szórta a birtokokat. IV. Béla hiába akarta visszafordítani a folyamatot, már késő volt.
2/15 A kérdező kommentje:
nem hiszem hogy előtte senkinek még csak meg sem fordult a fejében hasonló, pedig előtte sem voltak tökéletes királyaink, mindegyiknek megvolt a saját baja az életében a politikai helyzetek ellenére is
2014. dec. 31. 15:02
3/15 anonim válasza:
Szerintem is ő kezdte el igazából, de nem hiszem, hogy ebből a defektes dinasztiából bárki is tudott volna tenni ellene.
4/15 anonim válasza:
Nem tudom, szerintem az a hunyó, aki felszámolta a szentkorona jogrendjét(habsburgok,fuggerek, mediciek vonala). A lényege ez volt: https://www.youtube.com/watch?v=sL6p_Cra5ys Van sok videó a témáról, nézelődj.
5/15 anonim válasza:
Az gondolom egy kicsit sem zavar, hogy II. András idejében még nem volt Szent Korona-tan...
6/15 anonim válasza:
A videó szerint volt. Ha azt nézzük, hogy szent Istvánt 1000-ben koronázták, akkor már lehetett tan is.
7/15 anonim válasza:
Egy másik videó szerint meg a magyarok szíriuszi-atlantiszi csillagharcosok leszármazottjai na bumm.
Ezt a jogi struktúrát Werbőczy dolgozza ki a 16. században, szóval nem, nem lehetett sem Szt. István, sem II. András korában.
8/15 anonim válasza:
Én tudom, hogy szíriusziak vagyunk, nem nagy cucc. Ha a 16.-ik században keletkezett a jogrend, akkor nyomj egy pirosat nekem.
9/15 anonim válasza:
48:27-nél mondja, hogy II.-András és IV.-ik Béla vezette be az elidegeníthetetlen korona fogalmát, az aranybulla megerősíti 1222-ben. https://www.youtube.com/watch?v=uPMhCDI6AN4
10/15 anonim válasza:
Kedves Karlowy!
Ha nem vagy egy kicsit sem szakavatott a témában (az ismereteidet csupán egy youtube-ra feltöltött videóból nyered), akkor miért válaszolsz? Nem kötelező ám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!