Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek szánalmas ha egy...

Szerintetek szánalmas ha egy férfi kiposztolja a facebookon, hogy magányos?

Figyelt kérdés
2014. dec. 29. 16:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

1-es vagyok

Igen, a 9-es nagyon jó és értékes választ adott. Csak annyit fűznék hozzá viszont, hogy ettől függetlenül ez a facebook-os kiírás halottnak a csók. Minél magányosabbnak tűnsz, annál jobban kerülnek az emberek, legalábbis én ezt tapasztaltam, úgyhogy az ilyen "segélykiáltások" inkább visszafelé sülnek el.

2015. jan. 4. 18:07
 12/16 Keito ***** válasza:

Ha szenvedsz a magányosságtól, akkor tenned kell valamit, de a Facebook ennek egyedüli orvoslására szerintem rossz irány.

Nem a lehetetlen út, de a rossz irány, mert kicsiny az esély valódi mélységre, igazi csúcsokra találni egy felszínes, magamutogató, hamiskás közegben.

Ismerkedni társaságban lehet, a Facebook pedig minden, csak nem társaság, ugyanis az egy személytelen, infantilis, virtuális világ.

Aki magányos, az többnyire minőségi kapcsolatokra vágyik, nem a naponkénti ismerkedés a célja, vagyis tartok tőle, hogy akkor sem leszel elégedett, ha eléred a legújabb "Egészséges személyiség teszt" értékelése szerint, a kellő mennyiségű ismerőst valamelyik igénytelen közösségi portálon.

Ha nem tévedek, akkor a te érzéseiddel ezer visszaigazolt Facebook ismerőssel is magányos maradnál. Az néhány ismerős, akik közül egyre szükséged van, ugyan ott lehet, de hogyan találtok egymásra?

Ha jól irányban gondolkodom, akkor szerintem szűkítsd a kört és határozd meg a saját érdeklődési és kulturális igényeidet és ezeken belül, célirányosan keress akár a neten, akár az életben.

Nem vagy egyedül, csak akik számodra értékelhető társaságot adnának, azok valószínűleg ugyanúgy "el vannak zárva tőled", mint ahogyan te őtőlük.

A könyv, a filmek, a művészet, esetleg a sport, hobby sokat segít, de ha ezektől "menetes" vagy, akkor is kell, hogy legyen valami, ami érdekel.

Ebből ki lehet indulni.

Biztosan érted, mire gondok.

Ha szeretsz napozni, menj a napra és gyorsabban fogsz ráakadni egy napimádóra, mint a négy fal között, de ha napallergiád van, és szereted a sötétet meg a művészfilmeket, akkor esténként olykor menj és nézz meg egy-egy művészfilmet...

2015. jan. 4. 19:21
 13/16 A kérdező kommentje:
Nagyon nehéz ez. Viszont amit leírtál igaz is lehet sok esetben. Én egy kis faluban lakom, mondhatni mind ismerem és mégsincs csak 120 ismerōsöm, mivel ahogy tippelted nekem ez nem fontos. Én amolyan mūvészlélek vagyok, csomó feladott dologgal a megélhetés oltárán. Egyedül élek, csak egy ocsém van akit el kell tartanom, mert beteg. Nem igazán a párkeresésrōl van itt szó, hiszen egy nōnek biztonság kell amit ilyen egzisztencia nélkül nem tudok prezentálni.
2015. jan. 4. 21:27
 14/16 BlackDahlia válasza:

Van esetleg gyerekkori régi barátod, vagy iskolatársad, akivel felvehetnéd olykor a kpcsolatot?

Tehát, ha jól értettem, szimplán barátságot keresel, a nőket élből elveted, mert szerinted úgysem kellene senkinek az, aki nem tud anyagilag biztonságot nyújtani?

Én kérlek, azért adtam fel a kapcsoaltomat, mert anyagliag ugyan biztonságot nyújtott, de érzelmileg, lelkileg nem. S nekem ez a fontos, nem a társas magány.

Szomorúnak tartom, hogy sokan a helyemben biztosan másképp döntenének. . . .

Szóval, akkor pontosan mi is a célod, kedves magányos emberünk? Beszélgetni, kimozdulni, haverkodni? Csupa fül vagyok ;)

2015. jan. 4. 23:26
 15/16 BlackDahlia válasza:

Oh, ezt elfelejtettem:

a facebook egy szánalmas csalás, mindenki photoshoppolja a képeit, s vele együtt az életét is.

Most már az a menő, ha pózolsz az új cipődben az új ruhádhoz, az új telcsiddel töltesz fel új szelfit, mert nincsen még 1500 az elmúlt 2 hétből.

Facebookra érzelmeket - ha lehet, ne.

Rengeteg ember van, aki más "nyomorán" élvezkedik, és nemhoggy segítenének Neked, belédrúgnak, kiröhögnek, kibeszélnek.

Lehet jónak lenni, lehet őszintének lenni, csak nagoyn meg kell válogatni, hogy kivel. facebookon - szerintem - kitárulkozni: SOHA! ;)

2015. jan. 4. 23:29
 16/16 BlackDahlia válasza:
bocs az elírásokért :D *nemhogy akart lenni - kár, hogy itt nem lehet utólag szerkeszteni :) :) :) :P
2015. jan. 4. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!