Szerintetek szánalmas ha egy férfi kiposztolja a facebookon, hogy magányos?
1-es vagyok
Igen, a 9-es nagyon jó és értékes választ adott. Csak annyit fűznék hozzá viszont, hogy ettől függetlenül ez a facebook-os kiírás halottnak a csók. Minél magányosabbnak tűnsz, annál jobban kerülnek az emberek, legalábbis én ezt tapasztaltam, úgyhogy az ilyen "segélykiáltások" inkább visszafelé sülnek el.
Ha szenvedsz a magányosságtól, akkor tenned kell valamit, de a Facebook ennek egyedüli orvoslására szerintem rossz irány.
Nem a lehetetlen út, de a rossz irány, mert kicsiny az esély valódi mélységre, igazi csúcsokra találni egy felszínes, magamutogató, hamiskás közegben.
Ismerkedni társaságban lehet, a Facebook pedig minden, csak nem társaság, ugyanis az egy személytelen, infantilis, virtuális világ.
Aki magányos, az többnyire minőségi kapcsolatokra vágyik, nem a naponkénti ismerkedés a célja, vagyis tartok tőle, hogy akkor sem leszel elégedett, ha eléred a legújabb "Egészséges személyiség teszt" értékelése szerint, a kellő mennyiségű ismerőst valamelyik igénytelen közösségi portálon.
Ha nem tévedek, akkor a te érzéseiddel ezer visszaigazolt Facebook ismerőssel is magányos maradnál. Az néhány ismerős, akik közül egyre szükséged van, ugyan ott lehet, de hogyan találtok egymásra?
Ha jól irányban gondolkodom, akkor szerintem szűkítsd a kört és határozd meg a saját érdeklődési és kulturális igényeidet és ezeken belül, célirányosan keress akár a neten, akár az életben.
Nem vagy egyedül, csak akik számodra értékelhető társaságot adnának, azok valószínűleg ugyanúgy "el vannak zárva tőled", mint ahogyan te őtőlük.
A könyv, a filmek, a művészet, esetleg a sport, hobby sokat segít, de ha ezektől "menetes" vagy, akkor is kell, hogy legyen valami, ami érdekel.
Ebből ki lehet indulni.
Biztosan érted, mire gondok.
Ha szeretsz napozni, menj a napra és gyorsabban fogsz ráakadni egy napimádóra, mint a négy fal között, de ha napallergiád van, és szereted a sötétet meg a művészfilmeket, akkor esténként olykor menj és nézz meg egy-egy művészfilmet...
Van esetleg gyerekkori régi barátod, vagy iskolatársad, akivel felvehetnéd olykor a kpcsolatot?
Tehát, ha jól értettem, szimplán barátságot keresel, a nőket élből elveted, mert szerinted úgysem kellene senkinek az, aki nem tud anyagilag biztonságot nyújtani?
Én kérlek, azért adtam fel a kapcsoaltomat, mert anyagliag ugyan biztonságot nyújtott, de érzelmileg, lelkileg nem. S nekem ez a fontos, nem a társas magány.
Szomorúnak tartom, hogy sokan a helyemben biztosan másképp döntenének. . . .
Szóval, akkor pontosan mi is a célod, kedves magányos emberünk? Beszélgetni, kimozdulni, haverkodni? Csupa fül vagyok ;)
Oh, ezt elfelejtettem:
a facebook egy szánalmas csalás, mindenki photoshoppolja a képeit, s vele együtt az életét is.
Most már az a menő, ha pózolsz az új cipődben az új ruhádhoz, az új telcsiddel töltesz fel új szelfit, mert nincsen még 1500 az elmúlt 2 hétből.
Facebookra érzelmeket - ha lehet, ne.
Rengeteg ember van, aki más "nyomorán" élvezkedik, és nemhoggy segítenének Neked, belédrúgnak, kiröhögnek, kibeszélnek.
Lehet jónak lenni, lehet őszintének lenni, csak nagoyn meg kell válogatni, hogy kivel. facebookon - szerintem - kitárulkozni: SOHA! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!