Mi lehet ez az antik tárgy? (kép lent)
2014. dec. 27. 17:12
1/9 A kérdező kommentje:
jaígy, le lehet csavarni a tetejét, és akkor van alatta egy kanóc, ami rögzítve van a tetejéhez, és kihúzza. az egyikben a kanóc után valami vattaszerű anyag van. Az alja az zárt. Valami magyar szabványszám is bele van nyomtatva.
Köszi a segítséget előre is.
2014. dec. 27. 17:15
2/9 anonim válasza:
Nekem erről a függőón jut eszembe, de annak hegyesebb az eleje, ez meg tömpe.
4/9 A kérdező kommentje:
köszi az eddigi tippeket, sztem egyik sem talált még :( a füstölő átfutott nekem is a fejemen, de nincs rajta semmi rés. a kanóc miatt lehet hogy van valami köze a tűzhöz, de sem a belsejét nemigen lehet meggyújtani, mert tuti belaludna, sem a kupakját, mert a kanóc lekonyul, és ha ott tartanád a tüzet, könnyen megégnél :)
2014. dec. 27. 23:37
5/9 anonim válasza:
kandalló begyújtó, vagy esetleg levéltekercs tartó.Bár utóbbi esetben a kanócot nem értem.De ezek csak tippek, mert ilyet még nem is láttam soha.
6/9 anonim válasza:
Vagy valami országspecifikus dolog, vagy szopató tárgy. A lényege, hogy bacca valami a csőrünket, mert csak egy kitalált tárgy.
7/9 anonim válasza:
"Valami magyar szabványszám is bele van nyomtatva. "
Nem próbáltál arra rákeresni?
9/9 anonim válasza:
"vagy esetleg levéltekercs tartó.Bár utóbbi esetben a kanócot nem értem"
Lehet, hogy nem is kanóc, csak sima madzag? Talán azzal lehet kihúzni a tartalmát.
De lehet még asztali pecsétnyomó is. A kupakkal lehet talán a mintát rányomni a viasz pecsétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!