Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Főiskolára, mérnöki szakra...

Főiskolára, mérnöki szakra milyen számológépet használtatok? Nyílván ami tudja a deriválást, integrálást, komplex számokat stb. Melyik az amelyik tud törtes kifejezéseket, akármilyen kitevőjű (hatványú) kifejezéseket deriválni stb?

Figyelt kérdés
Több fórumban is utána olvastam,volt ahol a Casio 570 Fx-et ajánlották,volt aki szerint az csak durván tudja a tudományos funkciókat,másik fórumban a Casio FX 991 ES-t,máshol a grafikus számológépeket ajánlották,pl: Casio 9860. Kinek mi vált be? Melyik amelyik tud akár exponenciális összefüggéseket,másod,harmad stb fokú egyenleteket megoldani? Esetleg emeletes törtekkel számolni,akár deriválni is őket? Minden vélemény érdekelne,és kérlek vonatkoztassunk most el attól a témakörtől,hogy mi használható legálisan,mi nem.Minden választ előre is köszönök.
2014. dec. 23. 21:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

hiába tud neked deriválni integrálni, neked attól le kell vezetni a gép pedig csak a megoldást írja ki + nem konkrét számokat kell integrálnod hanem x,y tagokat a gépnek pedig konkrét érték kell így az ellenőrzéshez is le kell vezetned majd behelyettesíteni egy számot .

Egy olyan gép amibe tudsz törtet beírni bőven megfelel. Nekem casio fx570ES-em van igaz ez tud deriválni integrálni is de sosem használtam max ellenőrzésre a funkcióját

2014. dec. 23. 21:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"Nyílván ami tudja a deriválást, integrálást, komplex számokat stb."

Egyáltalán nem. Nekem olyan van, ami tudja a szögfüggvényeket, pár statisztikai formulát, pár számrendszert (pl. hexadec), logaritmus, ilyesmik.

2014. dec. 23. 21:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Hiába veszed meg a legdrágább, legjobb számológépet ami mindent tud, le kell majd vezetned a lapra és maximum ellenőrzésképp használhatod, viszont ahogy az első hozzászóló is írta, több számból áll a képlet stb., amit a számológéppel nehezebb kiszámolni, mint fejben. Én a legolcsóbbat vettem, ami így is 6000 forint volt és sosem használtam ezeket a funkciókat, inkább megtanultam fejben, papíron kiszámolni.
2014. dec. 23. 21:49
 4/6 A kérdező kommentje:

Kérdező vagyok.Köszönöm az eddigi válaszokat.

Értem amit írtok,tényleg x és y -t,e az x-edikent stb kell deriválni,integrálni,javába nyomom ám a tanulást L'Hospital szabályt meg a többi szépséget,megy is azért vmilyen szinten,nem olyan ördögtől való dolgok szerintem ezek.Inkább csak ellenőrzésre gondoltam a feladatok végén.Kösz mégegyszer,természetesen ha még írtok szívesen veszem és örömmel olvasom.

2014. dec. 23. 22:01
 5/6 anonim ***** válasza:

A legtöbb helyen nem is engednek gépet használni.

A feladatok olyanok, hogy többnyire fejben/papíron is meg kell tudnod oldani őket.

Ennek fényében egy nagyon egyszerű gép is bőven elég.

2014. dec. 23. 23:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Szóval,ha jól értem olyan számológép nincs is ami x és y tagokból,tényezőkből,ill. ilyenekből álló akár kitevős,vagy sima törtes vagy egyéb kifejezéseket tudna deriválni vagy integrálni? Nincs amelyik sorok,sorozatok (term. x és y-t tartalmazó) határértékét,vagy ilyenekből álló függvények határértékét(pl:akár limes tart a 2-höz,vagy limes tart a 0+ -hoz)ki tudná számolni? Köszönöm még mindig a további válaszokat,és kellemes karácsonyt kívánok mindenkinek.
2014. dec. 24. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!