Főiskolára, mérnöki szakra milyen számológépet használtatok? Nyílván ami tudja a deriválást, integrálást, komplex számokat stb. Melyik az amelyik tud törtes kifejezéseket, akármilyen kitevőjű (hatványú) kifejezéseket deriválni stb?
hiába tud neked deriválni integrálni, neked attól le kell vezetni a gép pedig csak a megoldást írja ki + nem konkrét számokat kell integrálnod hanem x,y tagokat a gépnek pedig konkrét érték kell így az ellenőrzéshez is le kell vezetned majd behelyettesíteni egy számot .
Egy olyan gép amibe tudsz törtet beírni bőven megfelel. Nekem casio fx570ES-em van igaz ez tud deriválni integrálni is de sosem használtam max ellenőrzésre a funkcióját
"Nyílván ami tudja a deriválást, integrálást, komplex számokat stb."
Egyáltalán nem. Nekem olyan van, ami tudja a szögfüggvényeket, pár statisztikai formulát, pár számrendszert (pl. hexadec), logaritmus, ilyesmik.
Kérdező vagyok.Köszönöm az eddigi válaszokat.
Értem amit írtok,tényleg x és y -t,e az x-edikent stb kell deriválni,integrálni,javába nyomom ám a tanulást L'Hospital szabályt meg a többi szépséget,megy is azért vmilyen szinten,nem olyan ördögtől való dolgok szerintem ezek.Inkább csak ellenőrzésre gondoltam a feladatok végén.Kösz mégegyszer,természetesen ha még írtok szívesen veszem és örömmel olvasom.
A legtöbb helyen nem is engednek gépet használni.
A feladatok olyanok, hogy többnyire fejben/papíron is meg kell tudnod oldani őket.
Ennek fényében egy nagyon egyszerű gép is bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!