Vessző, és írásjel miért nincs ha németországból ir itt valaki?
mmint az ékezetre gondolsz?
a németek nem használnak ékezetes magánhangzókat
Mo-on is elég sokan vannak, akiknek nem magyar billentyűzetük van, ők is ékezetek nélkül írnak...
(Főleg informatikusok körében általános ez, mert ők alapból nem használnak ékezeteket a programozásnál, sőt a fájlok megnevezésénél kifejezetten hibát okoz az ékezet.)
Emellett sokan vannak olyanok, akik külföldön élnek és vittek ki magukkal magyar billentyűzetet, tehát észre sem venni, hogy ők Angliából, az USA-ból, vagy Németországból írnak...
Külföldön vásárolt notebookokon van még az, hogy nem magyar a billentyűzete, ott bonyolult átállni az ékezetes magyar karakterkészletre, a billentyűkre fel kellene ragasztgatni, melyik milyen karakterű a másik kiosztásban (régen volt ilyen notebookom, elég nehéz volt használni).
Èn itt (N o ban lakom)és használok ékezeteket.Kivéve a hosszú "ü" és "Ö" re nem tudok....Itt más a billentyüzet mint az otthoni.
A másik aki otthonról ír,van,hogy szinte olvashatatlan...
Erröl ennyit.
Nekem magyar billenytűzetem van, ä ß. Nincs feltüntetve, mint jel, de tudom a betűkódját. A+alt és Á+alt.
Bocs, ez off lesz, de tudja valaki az umlautos "e"-nek a betűkódját?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!