Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ajánlanál egy jó könyvet?

Ajánlanál egy jó könyvet?

Figyelt kérdés

Ami neked tetszett, vagy ha tudsz valami olyasmit, ami változásról, vagy valamilyen kalandról szól. Vagy lehet romantikus is.(Szóval igazából nyitott vagyok mindenre. :D)

Kimegyek külföldre hosszabb időre, és szeretnék magammal valami jó kis könyvet kivinni, hogy szabadidőmben olvasgassam.

18/Lány vagyok

2010. febr. 1. 17:16
 1/10 anonim ***** válasza:

Steven Saylor Roma Sub Rosa sorozata.

Egyszerűen zseniális, ahogy lefesti az ókori Rómát és kriminek sem utolsó.

Eddig 11 rész jelent meg.

Azokkal elleszel egy ideig. :)

L

2010. febr. 1. 17:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Sebastian Fitzek - A terápia
2010. febr. 1. 17:26
 3/10 anonim ***** válasza:

Terry Pratchett-összes. :) De ha ki kéne emelni párat, akkor főleg a késebbieket javallanám, pl. Hölgyek és urak, Fegyvertársak, Gördülő kövek.

Fantasy, de nagyon nem a hagyományos fajta. Nagyon jó poénokkal van tele, és mellette komoly gondolatokban, megállapításokban is bővelkedik, miközben a szereplők is egyéniek és jópofák, és a történet is fordulatos. Csak ajánlani tudom, tényleg. :)

2010. febr. 1. 17:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai

Rám hihetetlen nagy hatással volt ez a könyv, és van benne változás, romantika és kaland is. :)

2010. febr. 1. 17:34
 5/10 anonim válasza:

Mein Kampf-Adolf Hitler

Holocaust Törvényszéken

Lugánói Tanulmány

Cion Bölcseinek jegyzőkönyve

Október Tizenötödike

nekem ezek a kedvenceim.(:

2010. febr. 1. 17:43
 6/10 anonim ***** válasza:

Ken Follett: A katedrális

Van benne vér, ármány, szerelem, gyilkosság, cselszövés, álnokság, minden ami kell :)

Bár én a szerzővel kapcsolatban elfogult vagyok :D

2010. febr. 1. 17:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Jerome K. Jerome :Három ember egy csónakban .-Ha szereted a humoros könyveket.Én ezt végig röhögtem !

E.A.Poe :Rejtelmes történetek. -Izgalmas novellák vannak benne,különös hangulattal.

Claire Kenneth : Éjszaka Kairóban +Randevú rómában. Ezekben van változás,kaland,romantika is,bőven.

Most hirtelen ezek jutnak eszembe,ezeket nagyon szeretem.

2010. febr. 1. 18:10
 8/10 anonim ***** válasza:

Klasszikus: George Orwell:1984

Véleményem szerint, ha a földön mindenki elolvasná ezt a könyvet, akkor nem itt tartanánk.

2010. febr. 1. 18:15
 9/10 anonim ***** válasza:
Épp a '84-et akartam ajánlani, de látom más már megtette. Akkor például Emily Bronte Üvöltő szelek. Csak ne depisen olvasd, mert még érfelvágás lesz a vége:S
2010. febr. 1. 18:18
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Bronte-nővérektől Üvöltő szelek, Jane Eyre, Montgomery, Jack London, Dickens, Fekete István, Csernus Imre, Radnóti művei, Szabó Magda Abigél,
2010. febr. 1. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!