Jó fantasy vagy sci-fi könyvet keresek, ajánlanál valamit? Lehetőleg ebből az évezredből, a régebbieket már valószínűleg mind olvastam.
Stephenie Meyer -A Burok
ez egy nagyon jó sci-fi és nincsenek vámpirok benne ! :D
Sci-fi:
Ian Banks
Alastair Reynolds
China Miéville
Fantasy:
Steven Erikson
Patrick Rothfuss
Sci-fi
Dan Simmons - Hyperion
Fantasy
Brent Weeks - Árnyak útján
Ebből tett fel részletet a kiadó: [link]
A Hyperion már nem "ez az évezred", '89-ben írta Simmons (bár most az Agave újrafordíttatta, nem tudom, a régi Nemes-féléhez képest milyen? sok jót hallottam róla).
Mondanám még Gaimant, esetleg Pratchett (bár ő is inkább az előző évezred). Lukjanyenko az Őrség-tetralógiájával belopta magát a szívembe. Magyar frontról most végeztem ki Csepregi Szintetikus álmát, egynek elmegy, ha nincs más, olvasd el, de csak könyvtári kölcsönzéssel ajánlom.
A többi ajánlottat már felsorolták. Esetleg még Joan Slonczewski (Elízium-ciklus), ami állítólag egy laikusnak rém unalmas, biológus nyelven írt könyv, egy biológusnak rém unalmas, túlmagyarázott, laikusoknak szánt könyv, szóval valamit nagyon eltolt a szerző, mégis híres lett vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!