Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Megfigyelte más is már, hogy...

Megfigyelte más is már, hogy a legtöbb esetben akik kiírják az olyan kérdéseket, hogy bar listások, tartozásuk van, stb, azok nagy része éppen GYES-en van vagy éppen terhes, stb?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy miért azok vállalnak be gyereket mindig akik magukat sem bírják eltartani anyagilag és összeomlóban az életük. Senki sem mondhatja, hogy egyik percről a másikra a derült égből pottyan a végrehajtó. (tehát, hogy nem tudhatták előre)
2010. febr. 1. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:

"Senki sem mondhatja, hogy egyik percről a másikra a derült égből pottyan a végrehajtó."

Ez tényleg nem. De manapság már két-három hónap alatt nagyon nagyot lehet csúszni. Csak képzeld el azt, hogy az anyuka felkészült a gyesre, terhességre, apuka dolgozik majd, erre apuka elveszti az állását, és nem talál újat. Hoppá. És az elmúlt egy évben sajnos sok ember járt így.

Meg persze, hogy a terheseknek a legrosszabb. Két felnőtt ember még el tud lenni pár hónapig munka nélkül, viszont egy gyerekkel már sokkal nehezebb a helyzet (meg az álláskeresés is!).

2010. febr. 1. 13:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát pedig elhiheted, hogy előfordul ilyen, hogy hirtelen romlik valakinek az anyagi helyzete. Örülj neki, hogy veled még nem volt ilyen, nem másokat kellene kritizálni. Nem tudhatod, hogy hogyan kerültek olyan helyzetbe.
2010. febr. 1. 13:41
 3/7 A kérdező kommentje:

nézzük:

ha az ember felvesz egy hitelt ami havonta 80-100.000 Ft, akkor neki előre kellene gondolkodnia, hogy hogyan fogja tudja majd visszafizetni.

Ha nincs biztos állásod, akkor az már egy gázos pont. Ha pedig éppen csak ki tudod nyögni ahogy a legtöbb esetben lenni szokott, hisz olvashattunk sok olyan kérdésről amiben megírták, hogy a fizujuk 80%-át a hitel viszi el, az is baj.

erre mondják, hogy addig nyújtózkodj.

És akkor mellé még a gyerek is. Nem árt úgy gyereket vállalni, hogy van rá félretett pénzed, főleg mert tudod, hogy az anya GYES-en nem, nem fog bevételt termelni.

1-2hónap alatt pedig nem hiszem, hogy annyira el lehet csúszni, hogy BAR listás leszel és megy a végrehajtó. Kell ehhez jópár hónap azért.

nem fogok ilyen helyzetbe kerülni, mert előre gondolkodom, sokakkal ellentétben. Nem akarok mindent azonnal, így kevesebb a hiba is.

2010. febr. 1. 13:57
 4/7 anonim válasza:
100%

Képzeld engem azelőtt kirúgtak a munkahelyemről, hogy megtudtuk babánk lesz. Autóhitel 40ezer, amíg volt állásom nevetve fizettem a nettó 150ezres keresetemből. Aztán beálltam a munkanélküliek táborába, amennyi pénzt kaptam a munkaügyi központtól éppen hogy kifutotta az autó törlesztőjét, megszületett a baba, és most ott tartunk, hogy elmaradtam 1 havi részlettel, és rögtön kaptam a banki levelet melyben felmondja a szerződést, ha nem fizetem be azonnal az elmaradt részletet, vagy jön a végrehajtó ami szintén pluszban elvisz egy zsák pénzt.

Képzeld mi is úgy vállaltuk be a babát, hogy akkor még dolgoztam, volt félretett pénzünk. Aztán páromat is kirúgták, de szerencsére talált magának másik munkahelyet.

A mai világban semmi sem biztos, örülj ha nem rúgnak ki téged, és megmarad az állásod!

Nem mindig a másikat kell piszkálni.

2010. febr. 1. 14:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen szempontból kétféle ember van:

1. Aki csak lakásra/házra vett fel hitelt, devizában, mert akkor az tűnt a legolcsóbbnak (és egészen mostanáig nem nagyon fordultak elő hatalmas ingadozások). És egyszer csak jött a nagybetűs VÁLSÁG, a férj elvesztette a munkahelyét, a törlesztő pedig másfélszeresére nőtt, sőt olyanok is vannak, akik kaptak felszólítást, hogy az ingatlanjuk értékcsökkenése miatt már nem elég fedezetnek, ezért "jó lenne" egy szép kis összeget befizetni. Nekik egyenes az út a BAR-listára, és tényleg önhibájukon kívül történt velük ez a dolog ( szerintem a lakáshitel az egyetlen hitel, mely "elfogadható", mert a magyar viszonyok mellett nélküle tényleg csak álom maradna a saját lakás 40-50 éves kor előtt).

2. A pénzügyi hozzáértésük 0, a hitelről azt hiszik, hogy "ajándék". Felvenni agy nélkül felveszik, bezzeg visszafizetni már nem akaródznak (ilyenkor jön a "köcsög bank", "köcsög állam, mert nem fizeti ki helyettem" és hasonló mondatok). Tipikus példája ezeknek az olyan kérdező, aki azt kérdezi, hogy "Van 1 ingatlan, 1 kocsi-, 4 áruhitelem és 3 személyi kölcsönöm, és nem tudom fizetni, mellesleg BAR-os vagyok. Hol tudnék hitelt igényelni?" vagy "Hogy tudnék kitolni a bankkal? (pl. átíratok a nevemről mindent az anyám nevére stb)".

Ezektől megy fel bennem a pumpa. Pláne azért, mert ha sikerül "kitolnia a bankkal", akkor természetesen a bank veszteségét az állam a többi normális ember keservesen megkeresett pénzéből (adójából) kompenzálja. Azaz megint az van, hogy pár h.lye miatt szív 1000 normális ember.

Az ilyeneknek vissza kéne állítani az adósok börtönét...

2010. febr. 1. 14:23
 6/7 anonim ***** válasza:
71%

Na persze. Szóval szerinted az ember csak akkor vállaljon gyereket, ha már az összes hitelét kifizette, és biztosan csorog havonta a nyögdíja?

Ha az ember csak akkor vállalna gyereket, amikor minden, de minden körülmény ideálisan adott hozzá, akkor egyetlenegy gyerek se születne, neked meg nem lenne, aki fizetné a nyugdíjadat.

Mi is bevállaltunk egy gyereket lakáshitel mellé. Iszonyú szorosan élünk, de megvagyunk. Viszont bármikor előfordulhat, hogy a férjem munkahelye belejenti: kösz, de megválunk tőled, keress másik melót. Most akkor 20 évig ne vállaljunk gyereket, és majd 50 évesen rohangáljak a meddőségi klinikára, hogy teherbe essek? Kösz, nem. Ennyi kockázatot bevállaltunk.

Gyanítom, hogy a legtöbb gyeden, gyesen lévő BAR-listás sem felelőtlenségből került ebbe a helyzetbe, hanem egyszerűen rosszul alakultak a körülményei, mióta megtudta, hogy babát vár.

2010. febr. 1. 14:23
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Jól van ubulka, köszönjük hogy felfedezted nekünk amerikát, sasszemű vezér...és most leülhetsz
2010. febr. 1. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!