Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért utálják sokan a CBA...

Miért utálják sokan a CBA üzletláncot?

Figyelt kérdés

2014. dec. 9. 20:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Drága, mocskos, rendszeresen átvertek, amíg még hajlandó voltam betenni a lábamat hozzájuk, választék nincs, és mindehhez jön a kormányközeliség, amit nagyon nem szándékozom támogatni.
2014. dec. 9. 22:39
 12/20 anonim ***** válasza:
86%

Mocskos, rendetlen, olcsó berendezés, általában kicsi, zsúfolt helység. Nem hiszem, hogy a bejárati ajtó kilincsét valaha is letörölték volna. (3 nagyvárosban és a fővárosban is laktam, nagy a tapasztalat)

CBA-s termékeken kívül nincs más márka.

A CBA-s termék meg ritka nagy emberi végtermék.

Ápolatlan, igénytelen, minimálbéres eladók ronda egyenruhában.

Lejárt, nem friss áruk. Zöldség, gyümölcs kiábrándítóan néz ki.

Csupán ennyi. Ha bemegyek, akkor csak a szükség vihet rá.

2014. dec. 9. 23:24
 13/20 anonim ***** válasza:
91%
Drága, hitvány választék, a hirdetései miatt, a tulajok miatt.
2014. dec. 10. 05:51
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Átlagban drágább, mint sok más üzlet.Ezen kívül jó pár Reál termékkel ráfáztam már!Pl a másnapra megfeketedő előre csomagolt reál párizsi.Na meg a lapkasajtjuk!Az borzalom!A Reál lecsónak meg keserű utóíze van.Szóval ettől biztos nem lesznek a vűásárlók kedvencei.Mióta megtudtam, ki a tulajdonos, még inkább elment a kedvem...
2014. dec. 10. 08:41
 15/20 anonim ***** válasza:
72%

"Ápolatlan, igénytelen, minimálbéres eladók ronda egyenruhában. "

Na, ez viszont azért már durva!Nem attól lesz valaki ápolatlan, mert minimálbéres.Magasabb jövedelműek között is vannak bőven igénytelen megjelenésűek, koszosak, büdösek! a fehér köpeny pedig mióta "ronda egyenruha"?

2014. dec. 10. 08:49
 16/20 anonim ***** válasza:
57%

A minimálbért úgy értettem, hogy látszik az arcukon a fájdalom, a kín, hogy nem találtak máshol állást, és mivel minimálbért kapnak, a teljesítményük is minimális. Nem a minimálbért akartam leszólni, és nem is gondolom, hogy a fizetése minősíti az embert.

Az egyenruhájuk divatjamúlt.

2014. dec. 10. 10:31
 17/20 anonim ***** válasza:
37%

Mint a válaszokból kitűnik, alapvetően két okból utálják sokan a CBA üzletláncot:

1) Fidesz-közeli magyar milliárdosok kezében van az üzletlánc. Az emberek sokkal szívesebben tömik külföldi pártokhoz kötődő külföldi milliárdosok zsebét.

2) Vacakok a boltjaik (kicsi a választék, drága, udvariatlan az eladó, stb.).

Ez először is mellébeszélés, mert attól még, hogy valaki nem szeret egy boltot, nem kezdi el "utálni", és végképp nem csinál belőle politikai kérdést. Én például a közelünkben lévő Aldit sem szeretem, mert igénytelennek tartom a kartondobozokban kihajigált árukat, de ettől még nem kezdem el az egész üzletláncot "utálni", és a tulajdonos politikai kötődéseit feszegetni. Úgyhogy a 2)-es pontot akár ki is húzhatjuk, és marad az 1)-es.

Egyébként a "CBA-k szarok" nem is igaz ebben a formájában, mert elég különbözők az üzletek. Például a nálunk lévő CBA-ban soha nem vásárolok, mert pofátlanul drága minden. Szüleimnél viszont a CBA árban és választékban is sokkal jobb, mint a mellette lévő Tesco Express. Szóval ez erősen helyfüggő.

2014. dec. 10. 10:48
 18/20 anonim válasza:
100%

Én személy szerint azért utálom, mert dolgoztam ott pár évet és tudom, mi folyik a háttérben...

Pl. a grill étteremben a dolgozóknak mindig megmondják, hogy mit ehetnek /mert az még épp nem mászott el, mielőtt megfőzték, vagy nagy ritkán friss az alapanyag... szóval aki nem akar fosni, ne egyen ott.../

A dolgozókkal úgy bánnak, mint egy darab sz@rral, minimálbérre vannak bejelentve, feketén kapnak még némi kis kiegészítést, DE ha nem hajlandóak túlórázni akkor, amikor a boltvezető kénye kedve úgy tartja, nem kapják meg a kiegészítést... A szabit nem vehetik ki akármikor (nem csak azt nem, amivel a munkáltató rendelkezik) van, hogy be kell mennie dolgozni és a minimálbér szerint kifizetik neki a szabiját... Még a gyerekeseket is simán ott fogják túlórázni. Ha valaki elmegy táppénzre, mert pl. annyira kimerült a munkától, és a nem pihenéstől, hogy megbetegedett, akkor második alkalommal másik embert keresnek a helyére... A főnökök sem IQ bajnokok, nem tudnak normálisan kommunikálni a dolgozókkal, parancsolva adják ki az utasításokat, fölényesek, hatalmaskodók (legalábbis ahol én dolgoztam, 2 boltban is.)

És persze a hatósági ellenőrzések röhejesek! Minden alkalommal tudja a tulaj, mikor jönnek az ellenőrök, előtte való nap leküldi az ajándékkosarakat borítékkal...

Az ellenőröket leültetik az irodában, elkávézgatnak, beszélgetnek, odaadják az ajándékkosarat és már mennek is... Mindegyik ellenőrzés így zajlott a 2 év alatt. Adó, HACCP, munkaügyi...

Mikor a központban a számlázáson volt adóellenőri vizit, előtte való napokban az összes olyan számlát és iratot kimenekítették onnan, nehogy megtalálják... A papíraprító gép csak úgy füstölt!...

Undorító, hogy egy ilyen cég simán megél ma, nem bukik le, nem fizet semmilyen büntetést és kb. rabszolgaként dolgoztatja az embereit, ráadásul a grillben romlott alapanyagokból készült ételeket árul és nincs semmi következménye!

És nem is lesz, mert a pénz beszél... Azóta nem tettem be a lábam cba-ba. Nem politikai dolgok miatt, mert már az mszp idején is így működtek, meg most is, szóval ez a tetves cba mindig jól jár. Mikor lesz ennek vége???

2014. dec. 19. 10:42
 19/20 anonim ***** válasza:
24%

Azért jópár hülyeséget olvastam itt...

Igénytelen minimálbéresek? Hát, a papírmunkát nem végzi ám el akárki az irodákban... Rengeteg háttérmunka van a termékkel, amit te leveszel a polcról. :) Ezen a ponton kérdezem: Ki a tudatlan? Igenis van értelmes eladó. Kell is, különben nem működne a bolt. Minimálbéres? Ja, mint ahogyan sok diplomás ismerősöm. Ez az állam szégyene. Az ellenőrzéseknek meg azért igyekeznek megfelelni, szóval az sem igaz, hogy tojnak mindenbe. Legalábbis országos szinten ne jelentsünk már ki ilyet. Minden üzletlánc trükközik, nem kell nagy ész kitalálni... Bizonyos termékeket nem kell megvenni és pont. Csak ész kell átgondolni, miből mit csinálsz majd. Támogassa a külföldit, aki szerint ők jobban megtisztelnek minket (lóf @ szt).

Sokaknak kicsit az arcából kellene visszavennie, nincs itt más hiba. Fent hordani csak az üres fejet lehet, de ez a gyenge érveken érződik.

Egyszerűen azért utálják, mert mindig keresni kell valamit, amire a frusztrációt és a kivagyiságot irányíthatják. Akinek esze van, tudja hogy MINDENHOL trükköznek, és azt is, hogyan kerülje el a kellemetlenségeket. Csak hát az agyatlan megszívja- mert agyatlan- és megy a hiszti.

2018. jan. 15. 22:03
 20/20 anonim ***** válasza:
75%
Ja, az egyetlen, amivel teljesen egyetértek, az a dolgozók szarrá hajtása. Ez ellen mindig fel kellene lépni, mert elfogadhatatlan. Sajnos nem csak a CBA - ra igaz.
2018. jan. 15. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!