Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ma már tényleg ennyire elfogad...

Ma már tényleg ennyire elfogadott, normális dolog az abortusz?

Figyelt kérdés

Egy távoli rokonom teherbe esett, de nem terveztek még egy gyereket, és addig gondolkodtak azon, hogy megtartsák-e, amíg kicsúsztak az időből. Az egész családunk, rokonság azt mondta, hogy nyilván támogatjuk őket, lelkileg és anyagilag is (leginkább az anyagi rész a gond, a kisfiuk most kezdte az iskolát, ami elég nagy kiadás), de hiba volt, hogy nem választották az abortuszt.

Én teljesen elképedtem, hogy képesek azok az emberek, akikkel lassan 20 éve együtt élek, így gondolkozni. A szüleim, nagyszüleim hithű katolikusok, az összes rokonom azon van kiakadva még akár karácsonykor is, amikor együtt vannak, hogy undorító, hogy ha valaki embert öl, kap 10-20 év börtönt, de az hogy ők meg akarták ölni a magzatot, az nem bűn???? Az nem lett volna gyilkosság, csak mert az a szerencsétlen még az anyja hasában van? Komolyan el sem tudtam képzelni, hogy ők ezt így látják, és elég rosszul esett....

Ezért bocsi, muszáj volt leírnom. Persze nem csak amiatt írtam ki a kérdést, de ezen döbbentem meg a leginkább, ez az ami a legszemélyesebben érint.

A kérdés még mindig csak annyi, hogy ez ma már teljesen normális, lassan hétköznapi dolog lesz, amit szinte bárki képes elfogadni?

2014. dec. 6. 12:39
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
56%

Nagyon sötéten látod a világot.

Azt sem állítja senki, hogy az abortusz jó dolog. De azt be kellene látni, hogy néha ez a kisebbik rossz. És azt is el kellene fogadni, hogy messze nem ugyanaz, mintha valakit leszúrnál az utcán.

Mert a kérdező egy az egyben ahhoz hasonlította.

És előtted a lehetőség. Reformáld meg a világot! Hidd el, én is szeretném, ha kevesebb abortuszra lenne szükség! De a tiltását/büntetését, de sok esetben még csak elítélését sem pártolom.

2014. dec. 9. 00:30
 22/23 anonim válasza:
46%

Nem tudom megis miert kell minden nore ugy tekinteni, mint egy tenyeszkancara. Vki nem akar egy gyereket sem, vkinek mar eleg a meglevo egy vagy ketto, amit meg tisztessegben fel tud nevelni.

Az o dolguk, semmi koze hozza senkinek.

Amugy sem ertem, tobbsegnek miert ekkora fajdalaom/ felhaborodas mas abortusza.

Mindenki soprogesseen csak a sajat haza tajekan.

2014. dec. 9. 02:44
 23/23 anonim válasza:
Egyes országokban az óvszer használata is gyilkosságnak számít, ahogy a fogamzásgátló tabletta is. Ott a nők csak a naptáros módszert használhatják.
2017. máj. 29. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!