Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Amikor egy színdarab például...

Amikor egy színdarab például kávézóban játszódik, és a háttérben beszélgetnek a színészek, akkor valójában miről beszélgetnek?

Figyelt kérdés
Mindig figyeltem, hogy amíg a főszereplők elől ugye hangosan, a közönségnek mondja a szöveget, addig hátul álldogálnak, üldögélnek, és teljesen olyan, mintha elmélyülten beszélgetnének. Na, azok a színészek hátul valójában miről szoktak ilyenkor beszélgetni? :D Vagy csak tátognak/műnevetnek?

2014. nov. 28. 19:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Legtöbbször szabadon választott, teljesen mindegy, hiszen úgysem hallatszik a filmben. Még ha fel is nevetne valaki egy jóízű viccen, akkor vagy kiretusálják (ha lehetséges), vagy újraveszik a hangot, vagy az egész jelentet.

Általában amúgy a filmről, annak hibáiról, bakijairól, vagy csak szimplán az életükről szoktak beszélgetni, mint minden átlagos ember.

Ők egyébként nem színészek, legalábbis abban a filmben, hanem statisztának hívják őket.

2014. nov. 28. 20:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát én most konkrétan egy színházi színdarabra gondoltam, de a lényeg ugyan az, köszi a választ :)
2014. nov. 28. 20:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Vicceket mesélnek egymásnak, megtárgyalják a politikai helyzetet, szidják a távollévőket, szóval olyasmiről beszélnek, amiről egyébként is szó szokott esni köztük.

(Fiatalabb koromban pár évig statisztáltam a Vígszinházban, onnan tudom.) A rendező csak arra utasítja őket, hogy a daarab témájának megfelelő arcmimikát mutassanak kifelé.

2014. nov. 28. 22:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Régebben jártam bizonyos film-szakkörre, ahol ilyenkor én személy szerint mutogatva, gesztikulálva beszélgettem a háttérben arról, hogy most úgy kéne tenni, mintha beszélgetnénk, úgyhogy mutogassunk és gesztikuláljunk. ☺
2014. nov. 29. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!