Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért reklámoznak nagyon sok...

Miért reklámoznak nagyon sok mindent nőkkel és legfőképpen a női testtel?

Figyelt kérdés

Valaki mondja már meg nekem legyenszíves, hogy miért eladható kb minden ahol a női test különböző mértékig terjedő skálán erotikusan van beállítva? Nekem mint nőnek igazán szúrja a szememet. Degradálónak tartok egy két reklámot ami túl megy bizonyos határon. PLuszban ott van az is, hogy a nők is ugyanígy látják ezeket a reklámokat és már rég kiderült mennyire rossz hatással tud ez bírni az önképükre. Miért nem haggyák végre abba? Más módon nem eladható egy termék? Vagy nem olyan figyelemfelkeltő? Ha meg csak a férfiak figyelemfelkeltése a cél, akkor a férfiak tényleg ennyire ösztönlények, hogy kb 3 dolog ragadja meg a figyelmüket? Ezek közül egy a nő. Érdekesnek találom, hogy ugyanilyen eset sokkal kevesebb van női oldalról. Nagyon kevés olyan reklám van amit szexi férfimodellekkel reklámoznának. Nyilván a nők kisebb hányada fogékony a szexuális ingerekre. De még ha valaki azzal is fog jönni, hogy nők és férfiak különböznek..igen egyetérek máshogy lettünk nevelve, és mások az alapbeállítottságaink is. De ha erről az oldalról nézzük, hogy a nők szexuális vágyát mi piszkálja meg (érzelmek, gyengésség, romantika), akkor sem ilyen alattomos módszerekkel nyerik meg a nők figyelmét. Persze csak a magam nevében tudook beszélni.

Lényeg a lényeg irritál, hogy a neten a tévéböl a hirdetőtáblákról az utcán ÖMLIK A SZEX mint hirdetés és komolyan mondom csukott szemmel kéne élnem ha el akarnék zárkózni attól, hogy legalább egy olyan napom legyen amikor nem látok nagy melleket vagy szexi szemekkel néző lánykákat egy egy termék mellett , vagy csak amúgy.

Miért? Soha nem lesz ennek vége?

2014. nov. 6. 13:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Az a TE bajod, csak aztán ne panaszkodj :-D
2014. nov. 6. 15:59
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
11-et a 10-nak szántam. :-)
2014. nov. 6. 16:01
 13/21 anonim ***** válasza:
Az, hogy a férfiak figyelmét miért vonzza a meztelen női test látványa, nem is kérdés. De valahogy a nőkre is hatással van. Elég csak megnézni egy női divatlapot, vagy szinte bármelyik női magazint. Tele van félig meztelen nőkkel, pedig ezek abszolút nem férfiaknak szólnak. Persze, sokakat frusztrál, mégis ezzel lehet felhívni a figyelmedet, legyél akár férfi, akár nő. Az, hogy a női test gyakorlatilag áruba van bocsájtva, arról azok tehetnek, akik birtokolják ezt a bizonyos testet. Ha a nők nem adnák el a testüket, nem lenne ilyen szinten reklámelem (és ide vehetnénk akár a prostitúciót is, mint egy szélsőséges iparágat, amely a női testre épít). Csak könnyebb kamera előtt pózolni sok pénzzért, mint mást dolgozni kevesebbért.
2014. nov. 6. 18:33
 14/21 anonim ***** válasza:

A férfiak és a nők EGYÜTT tehetnek erről.

Egy üzlethez eladó és vevő is kell, és itt mindkettő megvan.

2014. nov. 6. 18:56
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem olvastam még el az összes kommentet, de az első válasz megragadott.

Szóval kedves első válaszoló. Én úgy gondolom, hogy igazából az, hogy valaki milyen neműnek születik, vagy ahogy te mondod a hormonok, alapjában véve nem határozza meg azt, hogy férfiként vagy nőként gondolkozik. Élő példa erre a transzszexualitás. Az egyén nem érzi jól magát abban a testben ami adatott neki, mivel a belső lényege maga az embernek nem tud ennek megfelelni. Tehát az, hogy mi van a felszínen, milyen neműnek születtél, ALAPJÁRATON nem határozza meg, hogy milyen beállítottságúak vagyunk. Beállítottság alatt azt értem, hogy minden egyes nőneműben és hímneműben fellelhetőek egyaránt férfias és nőies lelki és viselkedési vonások. A mérték az már nem mindegy. És ez igenis függ attól, hogy milyen a kulturánk, hogyan lettünk nevelve, és mit látunk nap mint nap a tévében vagy akárhol, mert ez alapján alakítja ki az egyén azt a bizonyos alapprogramot! A média manipulál minket, akármennyire ártalmatlannak tűnik. Akinek van elég esze és önálló gondolkodásmódja az persze átlát ezen, de egyre jobban el kezdi irritálni az, hogy mit próbálnak belénksulykolni. Engem azért zavar ez a dolog, mert mint nő sértőnek tartom és szörnyen unom, hogy még mindig szorosan összetartozik a szex mint szimbólum a női testtel. Ezáltal van rajtam egy fajta nyomás. Nem is kicsi. Ezt igazán nagyrészt csak nők érthetik meg. . Igazából én magamat nem féltem, van ehhez szemem. Megedződtem már eléggé, hogy tudjak ezzel élni, hiszen sokmindent nem tudok ellene tenni. De ez akkor sem normális.

Sokkal több elvárás van támasztva a nőkkel szemben, mert ha egy nő vonzó akkor ki kell kecmeregnie abból a sztereotípiából, hogy ő csak egy szexi test.

Tehát a lényeg az, hogy a nők érdemükön alul vannak bemutatva ami befolyásolja őket magukat is. Naivabbak, vagy a fiatal kislányok is elhiszik, hogy ők nem egyébre hivatottak, mint hogy szépek és csinosak legyenek. Manapság a szülő nem tud rájuk figyelni olyan mértékben, hogy a média nevelését felülírja! Médián nevelkedünk, és szomorú képet mutat.

Vagy rosszul gondolom?

2014. nov. 7. 12:22
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

reszben igazad van, reszben pedig orsszul gondolod.

Az meg oriasi tevedes, hogy a ferfiak es a nok csak a neveles miatt kulonboznek egymastol. Alapveto kulonbseg van, az osztonok es a hormonok miatt.

Majd nezz meg egeszen pici gyerekeket, hogy jatszanak, hogy viselkednek, milyen a habitusuk. rajuk meg nem hathatott a tarsadalmi elvaras, es a kisfiuk megis alapvetoen kulonboznek a kislanyoktol (a nagy atlag).

Hogy van a nok fele egy tarsadalmi nyomas, hogy szepek legyenek, csinosak, sohasem oregedjenek meg, ez valahol igaz. de nem hiszem hogy ez a modern kor vivmanya. Mindig is voltak szepsegidealok, idealizalt tarsadalmi noi szerepek, amikhez a mindenkori nok akarva-akaratlanul alkalmazkodtak. Ma sem mas a helyzet.

2014. nov. 7. 13:11
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

"Én úgy gondolom, hogy igazából az, hogy valaki milyen neműnek születik, vagy ahogy te mondod a hormonok, alapjában véve nem határozza meg azt, hogy férfiként vagy nőként gondolkozik."

Rosszul gondolod, ez alapjában meghatározza.

Persze nem mindent és nem 100%-ban. A nevelés is számít - de annak kisebb a szerepe.

"Élő példa erre a transzszexualitás."

Az egy hormonzavar, ill. fejlődési zavar.

2014. nov. 7. 13:32
 18/21 A kérdező kommentje:
Épp arról beszélek, hogy ezek az ideák, szerepek nem egészségesek. Az oktatásról ugyanez a véleményem. Bele kényszerítik a kreatív, szabad, rugalmas, fejlődőképes gyereket egy szerepbe, amiből egy idő után, ha nem nyílik fel a szeme, nagyon nehéz kiszabadulni!
2014. nov. 7. 14:00
 19/21 A kérdező kommentje:

hormonzavar oké.

a fogamzásgátló hormonális gyógyszer. nem lennének erősen felelőtlenek azok akik szabadalmaztatják, hogyha az elméleted igaz, miszerint a hormonok ekkora hatással vannak az ember viselkedésére? Én egyetértek azzal, hogy a hormonok befolyásoló képességgel rendelkeznek. De csak fizikai szinten. Magára a testre vannak hatással. Az elmét nem befolyásolják, mert az, mint mondtam különálló.

2014. nov. 7. 14:02
 20/21 anonim ***** válasza:

"nem lennének erősen felelőtlenek azok akik szabadalmaztatják"

A hormonális gyógyszerekkel vigyázni kell, mert nagyon hatékonyak - ugyanakkor nagyon károsak is lehetnek.

Szigorú orvosi ellenőrzés szükséges a használatukhoz.

"hogyha az elméleted igaz"

Vicces kedvedben vagy... ez az egyik legjobban vizsgált terület.

"Én egyetértek azzal, hogy a hormonok befolyásoló képességgel rendelkeznek. De csak fizikai szinten."

Minden "csak" fizikai szinten működik!

A hormonok pedig befolyásolják az agyat is... persze van kivétel, mert a vér-agy gát megfog elég sok anyagot.

A testben összhang van: az agy irányítja a belső elválasztású mirigyeket, amelyek hormonokat termelnek - ezek a hormonok pedig befolyásolják az agyat is. Ezt hívják visszacsatolásnak.

Az a hormon viszont, amiről én beszéltem, pontosan úgy működik, hogy ÁTSZERVEZI a FIÚ gyerekek AGYÁT.

PONT EZ A FELADATA.

Egyébként nem tudom, hogy mit hitetlenkedsz: ez nem hit kérdése. Nézz utána orvosi könyvekben (nem 100 évesben, persze).

2014. nov. 7. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!