Még mindig igaz ez a németekről?
Hogy a magukhoz hasonló (szőke kék szemű) embereket jobban kedvelik?
Miben nyilvánul ez meg?
Ez teljesen baromság.
Ha beszéled valamilyen szinten a nyelvet senkit sem érdekel honnan jöttél, milyen színű a bőröd, szemed, hajad.
25 éve élek Németországban de itt jóformán nincs szöke és kékszemü ember, pontosabban a kék szem gyakori, de a szöke haj nem, a kettö együtt meg alig.
Itt senki nem nézi a haj- és szemszinedet, hanem a viselkedésedet meg azt, hogy beszélsz-e rendesen németül.
Nekem még soha nem volt problémám abból, hogy barna a hajam is meg a szemem is.
4-es te merrefelé laksz? Én Bayernben.
25\l
Köszi a válaszokat!
Én is itt élek.
Ismerek szőke kék szemű németeket, szőke kék szemű nem németeket, és barna németeket.
Nekem sokan mondták, hogy él még ez a sztereotípia (szöszi vagyok), de abszolút nem tapasztalom, holott olyanoktól hallom, akik régebb óta élnek itt.
Szintén Bajorország.
Itt a következő bayerni! :) Én is alig látok itt szőke, kékszeműeket, összvissz egy férfit ismerek, ő pedig kifejezetten nem szereti a szőke hajat, inkább a vöröset és a barnát. De egyébként nem hinném, hogy most a haj- és szemszín alapján bárkit jobban kedvelnének.
Amúgy fentieket alig ismerek, csak 2 családot, de mindkettőnek minden tagja szőke és kékszemű. Feljebb azért jóval többen vannak, csak itt lent ritkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!