Nektek mi a véleményed a németekről?
Németország a kedvenc országom. Hogy miért?
82 millió ember lakja, de ez egyáltalán nem okoz túlzsúfoltságot, mint pl. Angliában vagy Párizsban. A legnagyobb város (Berlin) is épp olyan élhető, mint egy kis hegyvidéki falucska.
Szerintem a németek kissé hűvösek, szabályszeretően, szigorúak, de alapvetően egy rendes, dolgos nép, akik még mindig szégyenkeznek a II. világháború miatt. De úgy gondolom, hogy az egyik legértelmesebb nép a világon: a világháború után romokban hevert az ország, s a Marshall-segélyből ők nagyon kevésben részesültek. 10 évvel később mégis ismét a világ egyik vezető gazdasága voltak, s azóta is azok. Jelenleg is a legstabilabb gazdaságok egyike az egész világon!
A kultúráról pedig: érdekes, de néhány dologban igencsak hasonlít a magyarra, ami persze nem is csoda. Szeretem a régebbi építészetét, a gyönyörű román-kori székesegyházait, a favázas épületeket, és még a sokak szerint olyan csúnya nyelvüket is. :)
Én nagyon szeretem Magyarországot, de azt hiszem, gimnázium után én ebben a csodás országban szeretném leélni az életemet.
16/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!