Nagyon szép a magyar himnusz, de nem volna jobb megváltoztatni?
Figyelt kérdés
Olyan búskomor hangvételű vers, hogy szerintem ez ronthat a nemzet közhangulatán. Nem azt mondom, hogy egy álvidám valami kellene helyette, csak, hogy egy kicsit bizakodóbb hangvételű költemény. Egyébként minden tiszteletem Kölcsey Ferencé.2014. okt. 26. 07:41
11/16 anonim válasza:
Eredetileg a Himnusz sokkal gyorsabb volt.
Halottam,gyorsabb verzióba és sokkalta szívesebben hallgattam,mert lelkesítő volt.
A lassú verziótól sírfa fakad az ember.Persze hogy pesszimista a magyar.Trianon után lett átírva.Túl kéne lépni ezen a dolgon és előre nézni.
12/16 anonim válasza:
A magyar himnusz egy undoritó hangvételű,lúzer mindsetü alkotás.Sose éneklem és nem is tudom hálistennek.Olyasmiről szól amivel nem tudok és nem is akarok azonosulni.
Pesszimista,szegénység,köszönöm ebből nem kérek.
A Nemzeti Dal na az már nem rossz.
13/16 anonim válasza:
Hogy van pofátok ilyeneket írni a himuszról? Nem veszitek észre, hogy minden sora igaz? Amióta létezik az országunk csak "balsors" van velünk, mindenkorban elnyomtak minket (tatár,török,Habsburgok,trianon,nácik,szovjetek és most az EU) sose voltunk szabad nép, sose!! ez a himnusz való egy ilyen bús,elnyomott néphez amilyen mi vagyunk, sajnos... Valaki írta, hogy "hogyan részesítené Isten bármelyik népet előnyben" nos, nem csak a magyarban vannak ilyen sorok... Mivel szerbiai magyar vagyok tudom, hogy a szerb himnuszban is van ilyesmi, mégpedig így szól(tükörfordításban): Isten óvjad, Isten etesd a szerb földet, a szerb nemzetet... Csak ennyit akartam írni, és, hogy gondolkodjatok el a hülyeségeiteken. Szerintem is nagyon szép vers a Nemzeti Dal, de a himnusz az himnusz!
14/16 anonim válasza:
Pont ezért mert bevonzza a nép.
Ez a baj,ha még azonosulsz is vele,öreg hiba.
Én nem tudok és nem is akarok.
Ezért tart itt a magyarság csak a pesszimizmus és a panaszkodás,de tenni érte ááááá dehogyis.
15/16 anonim válasza:
16/16 anonim válasza:
Azért nyomtak el minket mert mi semmit nem tettünk ellene,most nem azért,de törökkel vívót háború alatt mennyire magyar nemes árulta el titkon a királyt.Azért vesztetünk mert sose fogtunk össze.Hallgasd meg a lengyel himnuszt,pedig ők is egy elnyomott nemzet volt,sőt jóval több ideig mint mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!