Szerintetek ez mennyire rasszista így hirdetni egy albérletet?
A lakás hosszútávra kiadó,DOLGOZÓ(tanuló),MAGYAR,
GYERMEKTELEN nőnek,férfinak.Házi kedvenc nélkül.
Nekem két magyar lakta le a lakásom, kárt okozott benne.
Egyébként a cigány is magyar állampolgár, úgyhogy a hirdetésed külföldiek helyett magyarokat jelent.
Mi is adunk ki lakást, és ezt a hirdetést teljesen meg tudom érteni. Nem jó az, ha a gyerekek összefirkálják a bútorokat, összesározzák a kárpitot, kutya összekapar, szétrág, összehugyozik mindent. Arra se jó föleszmélni, hogy a bérlőt napok óta nem lehet elérni, és amikor kimész, azzal szembesülsz, hogy a lakók sehol, a parketta fölszedve, minden villany ég, csapok megnyitva, néhány ablak betörve, plusz a másfél hónapos lakbértartozás, mert nem rakhatod ki azonnal, ha nem fizet. És itt nem csak az esetleges amortizációról van szó, hanem arról is, hogy a szomszédok felé is van elszámolnivalód. Senki sem lakna egy olyan lakás szomszédságában, ahol egész nap visítanak a neveletlenebbnél neveletlenebb gyerekek (ilyen kritériumot nem lehet megszabni, hogy csak jól nevelt gyerekkel kiadó), üvölt a mulatós, vagy a cigányzene, minden este részegen, a lépcsőházban ordibálva jönnek haza, esetleg terrorban tartják a szomszédságot, netán el is tűnik ez-az néha, éjjel vonyít a szomszédban a bulldog, fojton tele van kutyaszarral a lépcsőház. Vagy esetleg egy prostit futtatnak a lakásban.
Ezekkel a kritériumokkal valamennyire ki lehet szűrni a fent említetteket. Szerintem többet ér az illetőnek a nyugodt idegállapota, mint az, hogy esetleg pár héttel később tudja kiadni a lakását, emiatt elesik némi pénztől.
Elhiszem, hogy te rendes vagy, de nem igazán tudom hibáztatni azt, akinek mondjuk volt már kismillió rossz tapasztalata a cigányokkal. Nekem volt jó is, viszotn elsöprő többségben nagyon, nagyon rossz. A lakásomat nem szívesen kockáztatnám, mert manapság egyszerűen túl nagy érték.
Ezzel nem azt mondom, hogy nem adnám kis soha soha cigány származású, de normális viselkedésűeknek. Viszont ha a jelentkezővel akármi bajom lenne, csak a legkisebb megérzés, hogy valami nem 100%-ig oké velük, akkor várnék egy jobbra. Lényeg a lényeg, nem kockáztatnék egy X milliós értéket azért hogy ne sértsek meg valakit. (Vonatkozik ez pl. neveletlen kisgyerekes családra, láthatóan nem túl jólnevelt, lesz**om hozzáállásúakra, akármire.)
"Én roma származású vagyok.4 éve lakom a mostani albérletemben.4 év alatt soha nem csúztam a bérleti dijjal."
Kedves Kérdező,
Azt kéne végre megérteni, hogy a magyar ember - bármit is állítanak róla a liberálisok - NEM rasszista.
Soha nem a származásoddal van bajuk, csak azzal van bajuk, ha olyan környezetben nevelkedtél, ahol azt tanultad meg, hogy lopni-csalni-késelni, ordítozni, vetekedni megengedett.
A SZÁRMAZÁSOD, a bőröd színe NEM érdekel senkit, az a fontos, hogy hogyan viselkedsz.
Ha arról beszélnek, hogy a "cigányok" ilyenek meg olyanok, akkor nem a származásról van szó, hanem az agresszív, bűnöző viselkedésű emberekről.
Manapság a bűnöző életmódú cigányoknak már nem is barnább a bőre sokszor az átlagnál.
Úgyhogy tök felesleges ezen puffogni, mert ha normális nézel ki és normálisan viselkedsz, akkor senkinek se lesz baja veled Magyarországon, még ha hupikék bőröd van is.
Néhány dolgot meg kell értened.
1 Az előző nem rólad beszélt, hanem általánosságban. Így fölösleges védekezned.
2 A tulajnak nem az az érdeke, hogy te albérlethez juss, hanem hogy ő bizonyosan jó kezekbe tudja kiadni a lakását. Ha ez egy állami lakás lenne, akkor jogos lenne a panaszod. Viszont magánemberként mindenki eldöntheti, hogy kinek hajlandó kiadni a lakását. Így is, úgy is valamilyen formában a szimpátia alapján fog dönteni. Ha nem így lenne megfogalmazva a hirdetés, akkor sem valószínű, hogy megkapnád, de legalább elraboltál volna mindkettőtök idejéből egy órát feleslegesen. Kifejezte, hogy nem szimpatizál a cigányokkal, azok ne is keressék, ne rabolják az idejét. És ezt illene tiszteletben tartanod. Ha esetleg te akarsz a jövőben lakást kiadni, te is megszabhatod a saját feltételeidet. Addig meg panaszkodhatsz, de azzal semmire nem mész. Biztos szar érzés, ha az embert diszkriminálják, de ne aggódj, nem csak te szenvedsz ettől. Mindenki belefut az élete során sok olyan helyzetbe, ahol diszkriminálják. Elutasítják olyasvalamiért, amit csak sejtenek róla valamilyen általánosításra alapozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!