Miért ilyen korán teszik ki a polcokra az ünnepi cuccokat Magyarországon?
Olvastam, hogy egy boltban október 4-én (!) már ki voltak téve a Télapós csokik. Én meg azt vettem észre a vásárlás alatt, hogy lehet kapni karácsonyis krémtúrót (mézeskalácsos).
Én nem panaszkodom, csak nem értem, miért ilyen korán kezdik a karácsonyi készülődést. Ez nálunk nem hagyományos. 80-as és 90-es években természetes volt, hogy december elejétől kezdve készülődnek az ünnepre. 83-ban születtem, így emlékszem azokra az időkre. Angliában meg az természetes, hogy októberben készülődnek az ünnepekre. És nekünk miért kell ezt átvennünk tőlük? Meg az USA-tól? Ott a Télapó a plázában várja a gyerekeket és az ölébe ülteti őket. Ezt is átvették a magyarok, sajnos.
A magyar vállalkozónál nincs nagyobb fillérb. szó.
A saját anyjukat is....
Most őszintén mi a baj ezzel? Én örülnék neki, hogy ha kb mindenhol november elején már menne a készülődés, esetleg akciózás, hogy tudjam mire lehet számítani, milyen áron lesznek a termékek, hogy milyen gift csomagok lesznek. Pl. én most telefont akarok venni karácsonyra és rohadtul örülnék neki, ha a szolgáltatók a lehető leghamarabb bejelentenék a karácsonyi akciókat.
Azzal megint semmi gond, hogy a Télapó ott van a plázákban, ezt általában díjazni szokták a gyerekek..De igazad van, gonosz erkölcstelen imperialista nyugati humbug az egész.
Ez hülye ez a 46%.
Nem zavar, h október 5 van?
Erre írod, h téged nem zavarna november eleje.
De két hónappal előtte is nem tudom téged mit érdekel, decemer elején bőven elég lenne.
Angliában élek, már szeptembertol kint vannak a karácsonyi cuccok. Nem az akciózásra kell gondolni, hanem a teljes áru karácsonyi holmikra. Ruházat, ékszerek, csokik, ajándékpakkok. Ilyenkor az embernek még nincs unnepi hangulata, inkább csak elszomorít, hogy ennyire a pénz és az ajándékok korul forog az unnep.
Magyarországon ugyan ez a helyzet. A legtobb termék nem magyar, tehát ahogy érkezik az országba, úgy rakják ki a polcra.
Amerikaban kesobb kezdodik a Karacsonyi cirkuszt mert elotte van a Halloween, mar cask azert. De utana rokton mar az is jon. Vannak viszont boltok ahol egesz evben talalsz teli tavaszi oszi unnepekre mindent.
Jogos a kerdes. A valasz a PENZ-ben van. Es van eleg ember aki meg is veszi. A nep butitas regota kezdodot igy van eleg mar aki meg nyaron is megvenne ezeket ha megmondanak neki, hogy mostantol kezdve ez a hagyomany.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!