Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi az oka hogy ennyire leromlo...

Mi az oka hogy ennyire leromlott az érettségi presztízse?

Figyelt kérdés
Tehát azért 20-30 éve ha valaki rendelkezett érettségi végzettséggel akkor az már jelentett valamit. Manapság pedig egy gyári és egy takarítói "munkakör" betöltésének alapfeltétele. Nevetséges. Ti mit gondoltok erről?
2014. okt. 3. 16:06
1 2
 11/14 anonim válasza:
3%
8 általánossal rendszergazda vagyok 2 tanyán és 3 falu önkormányzatánál nettó 600 ért mellette festő mázgáló vagyok havi 1 milla alsóhangon megvan csak a looserek tanulnak ebbe az országba a 8 általános is elég amióta orbán viktor van
2014. okt. 3. 21:46
 12/14 anonim ***** válasza:

jó hogy minden munkáltató mindenhez papírt kér, kíváncsi lennék, kibek és milyen mélyre kell nyalnom, hogy érettségi nélkül rendszergazda legyek...

egyébként, majd ha 10 évet lehúztál egy gyárban operátorként jó esetben 80-100 ért, majd akkor elkezded értékelni majd az érettségit, amivel ugyanabban a gyárban irodában, légkondi alatt kényelmesen 1 mûszakban nem 6-14 ig, hanem 8-16 ig, tehát még alhatsz is... és 20-30 ezerrel többet is hazavihetsz, majd akkor értékeled az érettségit...

2014. okt. 3. 22:22
 13/14 anonim ***** válasza:

Magához a papír megszerzéséhez tényleg nem kell sok ész. Ahhoz külön szerencse és tehetség kell, hogy valaki megbukjon középszinten. Több osztálytársam is volt aki semmit nem tanult 4 év alatt matekot és 3-masra megírta.

Az ötös, főleg emelten persze más kérdés.

2014. okt. 4. 23:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Az érettségi nevetséges. Én nulla készüléssel tettem le(két tárgyból emelten ötösre), és baromi jól sikerült. Pedig annyi, hogy amikből emelteztem azok nyilván valamennyire érdekeltek, így odafigyeltem órákon, de nem tanultam rájuk. A többinél még órán sem figyeltem. Azt se tudtam mik a tételek. És nem lett hármasnál rosszabb jegyem az érettségiben. Gyakorlatilag a hülye is átmegy. Ennyi erővel 2000 éve meg nagy cucc volt ha valaki írni, olvasni tudott. Most meg alap. Sőt, tovább megyek, már egy diplomával sem sokat ér az ember. Ha tényleg szaktekintélynek akar számtani a saját területén, akkor minimum a mester. Nem vagyok komcsi, de csak Lenin elvtársat tudom idézni: "Tanulni, tanulni, tanulni."
2014. okt. 6. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!