Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi az oka hogy ennyire leromlo...

Mi az oka hogy ennyire leromlott az érettségi presztízse?

Figyelt kérdés
Tehát azért 20-30 éve ha valaki rendelkezett érettségi végzettséggel akkor az már jelentett valamit. Manapság pedig egy gyári és egy takarítói "munkakör" betöltésének alapfeltétele. Nevetséges. Ti mit gondoltok erről?
2014. okt. 3. 16:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
47%
Azért mert megjelentek az esti meg levelezős érettségik ahol minden idi*ta megkapja az érettséget ráadásul már nappalin is átengednek szinte mindenkit.
2014. okt. 3. 16:08
 2/14 anonim ***** válasza:
50%

A XX. század elején a lakosság alig pár százaléka rendelkezett érettségivel. Ma gyakorlatilag mindenki elvégzi a gimnáziumot. Ma több ember szerez diplomát, mint 1990-ben érettségit.

Ez azt jelenti, hogy a gimnazistákat kevésbé tudják válogatni, mint korábban, a több diákhoz több tanár kell, ezért őket is nehezebb szelektálni.,..

2014. okt. 3. 16:20
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

Mert a színvonala is. Mivel gyakorlatilag bárki le tudja tenni, aki hajlandó volt odafigyelni az órákon vagy egyszer elolvasni a tételeket, meg is szerzik és az értéke is ehhez igazodik.

Régen még, ha nem is mindenhol, az általános iskola is vizsgával zárult. Ehhez képest az utóbbi években volt egy időszak, amikor alsó tagozatban nem is buktattak.

2014. okt. 3. 16:35
 4/14 A kérdező kommentje:

"Mivel gyakorlatilag bárki le tudja tenni, aki hajlandó volt odafigyelni az órákon vagy egyszer elolvasni a tételeket"

Nos ezt egy meglehetősen bagatell kijelentésnek tarom! Az én felkészülésem az érettségire nem ennyiből állt, koránt sem! De lehet csak én voltam ilyen hülye hogy még érettségi éve előtti nyári szünetben elkezdtem tanulni a tételeket!

2014. okt. 3. 17:09
 5/14 anonim ***** válasza:
De gondolom nem is csak meglett az érettségi, hanem elég jól is sikerült.
2014. okt. 3. 17:20
 6/14 anonim ***** válasza:
Szerintem elsősorban azért, mert önmagában az érettségi nem garantál semmilyen szakértelmet, amire egy munkáltatónak szüksége van.
2014. okt. 3. 17:21
 7/14 anonim válasza:
48%
Ezért jobb a szakközépiskola, ahol az érettségi után még el is mehetsz technikumra.
2014. okt. 3. 18:01
 8/14 anonim ***** válasza:
szerintem az a probléma, hogy otthon mindenhez a papírt nézik, nem azt, hogy èrtesz e valamihez... az érettségi pedig nem bizonyítja, hogy értesz valamihez, az csak az alapja a legtöbb szükséges papírnak... ez így egy fatális baromság ez a rendszer... az itteni (usa) jobban bejön... itt a legtöbb helyen lexarják a papírt, a lényeg, hogy mihez értesz...
2014. okt. 3. 19:17
 9/14 anonim ***** válasza:
10%
6-nak igaza van, nincs olyan munkakör, hogy verselemző vagy Pitagorasz tétel szakértő, nem ad semmi olyan szakértelmet amit a munkaerőpiacon kamatoztatni lehet, max. arra jó, hogy tovább tudsz tanulni.
2014. okt. 3. 21:33
 10/14 anonim válasza:
100%
Nyáron érettségiztem és a tételeim 70%-ának a címét sem tudtam. 3 4-est és 2 3-ast kaptam a bizonyítványomba. Na itt van a válasz a problémára. Még az órákon sem nagyon figyeltem. Én beismerem, hogy egy ilyennek mint én nem szabadna érettségit kapnom. Sokat hallottam, hogy az érettségi mekkora kihívás, de ma már nem az. Majd ha megint napokig kell rá tanulni, akkor lesz értelme. De hiába van meg a papír, nem vagyok előrébb, mint ha 8 általánosom lenne, mert magában nem ér semmit. Csak akkor van értelme, ha valaki tovább tanul, ha valaki utána szaomát akar, akkor nincs túl sok értelme.
2014. okt. 3. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!