Az, hogy a pénz körül forog minden. Ez az egyetlen baj, ez tesz tönkre mindent.
2010. jan. 21. 18:44
2/18 anonim válasza:
Egyetértek az előzővel, az emberi értékek megszűntek emberi értékek lenni, a gazdasági érdek van mindenek előtt, és az ember ennek kiszolgálójává vált, pedig jó esetben fordítva kellene lennie.
Pl. az országok GDP-je nagyon sokat számít a megítélésében, de a GDP egy olyan mérőszám, amely szerint nem hasznos, ha az ember a családjával, barátaival tölti az idejét.
2010. jan. 21. 18:48
3/18 anonim válasza:
Én is azt tudom mondani mint az első.Nagyon el van anyagiasodva a világ.Már nem az az érték az emberek többségének,hogy a családjukkal együtt legyenek,beszélgessenek,programokat csináljanak együtt.Hanem inkább drága ajándékokkal halmozzák el a másikat.(kompenzálás képpen..?)
2010. jan. 21. 18:49
4/18 anonim válasza:
A mai világgal az a baj,hogy mindenki rohan a pénz után figyelembe se véve a másikat!a világ más ütemben terjed mint régen.pl.:interneten ismerkednek az emberek, gondolok itt párkapcsolatra.én 34-éves vagyok de nagyon hiányzik az én "fiatal világom" akkor még még lehetett őszintén beszélni,most az hazudik a kérdez!mocskos világ ez és az meglátásom hogy jobb nem is lesz!!!!!!!!!
2010. jan. 21. 18:51
5/18 anonim válasza:
A pénz, és az, hogy az emberek nem akarnak parancsolni az ösztöneiknek.
Kapd össze magad, ha nincsenek ötleteid egy ilyen kérdésre, ott nagy gondok van. De kérdezd meg a szüleid, aztán írd le a velük való beszélgetést, ha már végképp nem megy...
2010. jan. 21. 18:52
6/18 anonim válasza:
Egyíetértek az előzőekkel.Még annyit tennék hozzá,hogy ma az érzelmek,az erkölcs nem számít sok embernek.Nem toleránsak másokkal,még a családjukkal szemben sem.A fiatalok pedig csak a jogaikat hangoztatják,de a kötelességeiket elfelejtik.
Ez természetesn nem vonatkozik mindenkire.
2010. jan. 21. 18:52
7/18 anonim válasza:
Anyagiasság, igen...
De ez csak az egyik.
A másik a hülyeség. Lehetne a pénzt is jól kezelni, ha csak és kizárólag értelmes és felelősségteljes, becsületes és empatikus emberek élnének a világon.
Ezt elérni persze sose lehet, de törekedni mindenképp érdemes rá, viszont e téren még nagyon sok a probléma, mert még a törekvés is igencsak akadozik.
Az emberségességre, gondolkodásra nevelés minden körülmények között egy nagyon fontos tényező, és ahol ez nincs meg, vagy csak minimális szinten, ott rövid időn belül komoly bajok lesznek. Ahol viszont megvan, ott jól is mennek a dolgok.
2010. jan. 21. 18:54
8/18 anonim válasza:
Mindig is a pénz körül forogtak a dolgok. Nem csak most van így. Szerintem a techmika fejlődésével egyre csak romlanak az emberi kapcsolatok. Régebben jobban ismerték egymást az emberek és jobban kötődtek egymáshoz. Esküszöm, nem tudom miért kell ennyi új dolgot kitalálni, japánban pl. már keményen fejlesztik a robotokat, hogy ők aztán helyettünk végezzél el a házimunkát. Miközben Afrikában éheznek. Nem tudom, szerintem azzal semmi sem lett jobb, hogy van számitógépünk meg tv-nk. A média káros hatásairól nem is beszélve. Az olyan sztárok, akik rossz példát mutatnak a fiataloknak, azok mennek, régebben a tehetségesek lettek híresek, most meg...Az erkölcsi normákról nem is beszéltünk, rengeteg a válás, az emberek nem ismerik és nem fogadják el egymást. A gyerek egy szülővel nő föl és rengeteg lelki probléma alakulhat ki ebből (pl. apakomplexus)Szóval régebben az élet kiegyensúlyozottabb természetesebb volt.
2010. jan. 21. 19:01
9/18 anonim válasza:
A Föld lakosságának a 20 százaléka használja fel a föld energiatartalékának a 80 százalékát...
2010. jan. 21. 19:23
10/18 anonim válasza:
Az egyes emberek egyreerősebbnek érzik magukat a technika fejlődésével, nem érzik, hogy összefogásra lenne szükségük, nincsenek annyira kitéve a természeti katasztrófáknak, az egységes erő nem teszi őketellenállóbbá, elszigetelődnek, sőt sokszor akkor érzik magukat biztonságba, ha nem közösködnek semmilyen értelemben. Holott az emberi természetnek a lételeme a mélyebbtársasági kötődés, és ezt szenvedi most meg a világ.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!