Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek van élet vidéken...

Szerintetek van élet vidéken Autó nélkül?

Figyelt kérdés

Most érzem igazán én is, hogy autó nélkül vidéken nem igazán van élet.

Mikor még nem volt autóm, otthon a családi autó meg mindig foglalt volt, mindenhova busszal kellett mennem, volt, hogy átszállással.

Például sokszor állásinterjúra a közeli nagyváros ipari parkjába kellett mennem, eléggé kiesik a városból, a helyi járatos buszok pedig ritkán járnak arra, kitaxizni pedig sokba lett volna.

Nyáron, amikor azok a 40 fokos melegek voltak, kész felüdülés volt egy órát várakozni a fedetlen , árnyéktalan buszmegállóba, le is égtem.

Ha nem kocsival járnék dolgozni, akkor 1 órával előbb kellene kelnem és 1 órával később érnék haza.

Mára,számomra elképzelhetetlen a mindennapi élet autó nélkül.

A tömegközlekedés Magyarországon nagyon rossz, mindenütt az a spórolás,olyanokon spórolnak, amiken nem lenne szabad (klíma) alacsony színvonal,szervezetlenség.

Volt, amikor a menetrend szerinti járat egyszerűen kimaradt.

Egyszerűen borzalmas az egész.

2014. szept. 28. 16:14
 1/6 anonim ***** válasza:
47%

Sok embernek nincs autója, vagy ha van, nem bírja fenntartani. De azért mindenki megél autó nélkül is.

Vidéken nem olyan kényelmesek az emberek, mint Pesten.

2014. szept. 28. 16:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Én is vidéki vagyok
2014. szept. 28. 16:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Vidéken, autó nélkül nehezen lehet boldogulni. Vidéken az ilyen ipari parkok a város szélén, a szántóföld közepén épültek. Senkinek nincs kedve, napi 10km-t gyalogolni és 12 órát robotolni a munkahelyen. Ezen kívül hol van még a napi teendők utáni járkálás. (bevásárlás stb.)
2014. szept. 28. 16:48
 4/6 anonim ***** válasza:
90%

Mindig csodálkozom, mikor a pestiek a tömegközlekedésre panaszkodnak, holott ott tényleg jól működik. Sose volt még olyan, hogy fél órát kellett volna várnom a buszra és szinte mindenhol van egy megálló.

Vidéken ezzel szemben tényleg nagyon nehéz autó nélkül, de az autó meg borzasztó drága.

Az én falumba pl. külön művészet eljutni a szomszéd városokból estefele.

2014. szept. 28. 20:24
 5/6 anonim válasza:
Is-is. A hétköznapokban még hagyján a közlekedés, na de az, hogy vasárnap össz-visz 2 (KETTŐ) buszjárat megyen egész nap, na az már baromi idegesítő! Vonat ugyan 2 óránként jár, de azt a 2,5km-t legyalogolni esőben, vagy a -20ban nem túl kellemes. Persze mehetnék bicajjal is, de kerékpárút híján elég necces a forgalmas főúton tekerni. Autó nélkül sem voltam persze elveszve, de egy kocsi nagyban megtudja könnyíteni egy vidéki ember életét. :)
2014. szept. 28. 21:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Miért gondolod, hogy az "autó" szót nagybetűvel kell írni?
2014. okt. 4. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!