Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyenek a németországi...

Milyenek a németországi emberek? Hogyan viselkednek a román vagy magyar állampolgárokkal?

Figyelt kérdés

Magyar vagyok, Erdélyben. A munkám miatt sok (román)emberrel találkozom, közülük tízből nyolc ferdém néz rám, mikor megtudja, hogy magyar vagyok.

Németországban is ez lesz? Ott is lenéznek majd, mert román állampolgár vagyok, vagy lenéznek, mert magyar vagyok? Nagyon zavarna, ha kint is ezzel találnám szembe magam...

A másik:

Milyen ott élni? Milyen szokásaik vannak a németeknek? Mennyire zárkózottak a kis közösségek, falvak? Mennyire befogadóak a bevándorlókkal szemben?

2014. szept. 28. 00:44
 1/4 anonim válasza:

A németnek mindegy hogy Magyar vagy vagy Román.

Külföldi és kész...

Amúgy meg ha teszed a dolgod becsületesen szorgalmasan nem lesz baj..

2014. szept. 28. 00:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát attól is függ milyen területre mész. Ahol én éltem évekig nagyon sok török és amerikai lakos volt, így az utcán boltokban mindenhol beszéltek angolul is, senkit nem zavart, nem néztek rám rossz szemmel mert nem beszéltem németül.

Viszont ahol ismerőseim dolgoznak, ott a magyaroknak nagyon rossz hírük van (gyári betanított munkára kivittek sok "buta" embert, akik úgy is viselkedtek") és most ott a környéken magyarként szinte lehetetlen lakást találni, mert ki sem adják. Boltban megbámulnak, csúnyán néznek stb.

Nekem nagy előítéleteim voltak a németekkel szemben, hogy majd lenéznek stb... de pozitívan csalódtam, bár ez nyilván személyfüggő is, de esetemben sokat érdeklődtek az otthoni dolgokról, kultúráról, ha hazautaztam mindig "rendeltek" magyar dolgokat ismerősöknek, családtagoknak.

Elég nagy befolyása van az egyháznak az ottani dolgokba szóval megszokás szintjén követik a hagyományokat. Pl. nem mindenki templombajárós imádkozós hívő ember, de vasárnap szinte ki se mozdulnak, boltok nincsenek nyitva, esténként külvárosokban kihaltak az utcák.

2014. szept. 28. 02:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Nemetorszag nem egyseges ilyen szempontbol. Az eszaki resz kevesbe tolerans es befogado, delen sokkal kedvesebbek az emberek, kulonosen a nagyvarosokban. Stuttgart, München ilyen tekintetben nagyon jo hely.
2014. szept. 28. 17:43
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább az európán kívülről érkezetteket nézik le, jogosan.
2014. szept. 28. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!