Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Börtönből szabadultaknak kb....

Börtönből szabadultaknak kb. hány százaléka nem visszaeső?

Figyelt kérdés
A börtönben tanulhatnak, szakmát, képesítést szerezhetnek az elítéltek. Ezzel kétségtelenül megkönnyítik a társadalomban való visszailleszkedésüket. Az is tény viszont, hogy még szakmával, képesítéssel, szakmákkal, képesítésekkel rendelkező, büntetlen előéletűeknek sem könnyű munkát találnia a mai gazdasági válsággal sújtott világban...
2010. jan. 21. 14:38
 1/1 anonim ***** válasza:
Szerintem kevés az, aki nem visszaeső. Nem találtam statisztikát, csak pl. egy weboldalt angolul, ahol azt írja sok volt elítélt, hogy a mai napig nagyon nagy hatása van a munkakeresésükre az előéletük. Eleve a legtöbb helyen alapból nem alkalmazzák őket és nemcsak Mo-n. És erre az oldalra, amit találtam nem is olyanok írtak, akik nagyon súlyos bűncselekményt követtek el, de ha te munkaadó lennél, meg tudnál bízni egy olyan emberben, aki már volt börtönben adócsalásért, okirat hamisításért vagy rablásért? Embert nem ölt, másra nem veszélyes fizikálisan talán, de újra megteheti, amit tett. Nagyobb rá az esély, mintha nem lenne ilyen előélete. Én megértem a munkaadókat is, hisz annyi jelentkező van eleve.
2010. jan. 21. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!