Tényleg ennyire semmibe veszik az emberi mi voltot már
mindenhol?
Figyelt kérdés
Ami most éppen kicsapta a biztosítékot nálam, hogy több olyan weblap is működik, hozzáteszem nagyon jól működik, ahol másokat figuráznak ki. Rendben bizonyos fokig vicces... tegyék fel a hülye beszélgetéseket, kérdéseket, még arra is azt mondom oké, ha közösségi oldalakról nyúlnak le enyhén szólva erotikus képeket, és azokat pakolják fel... Ha valakinek annyi esze van hogy amúgy is megosztja, akkor ez már nem változtat semmin, de egy normális lány, aki csak a barátjának akart örömet okozni pár fűtöttebb képpel, azzal miért kell ennyire kitolni? (Szakítás után bosszúként ott landol). Én nem vagyok híve ennek a meztelenül fényképezkedős dolognak, de bizony egy két alkalommal nálunk is előfordult, és enyhén szólva is úgy gondolom ez azért túl lép a személyiségi jogok megsértésén. Az ilyen lányok tehetnének valamit ellenük? Ti hogyan reagálnátok, ha ilyen helyzetbe csöppennétek?
Azt vissza lehet követni, hogy ki tette fel a képeket, és ha a kepen szereplö személy feljelentést tesz, akkor komoly büntetéseket lehet leakasztani érte. (Akkor is, ha teljesen közömbös képröl - pl. kirándulás, ha a képen szereplök nem egyeztek bele, hogy nyilvánosságra hozza valaki a képet)
Egyébként - privát vélemény - az internet nem magánterület, én személy szerint egyetlen oldalra se tennék fel olyan képet, amit nem szeretnék idegeneknek megmutatni. A barátomnak elküldöm emailban - akkor neki megvan, de más nem juthat hozzá.
2010. jan. 19. 18:38
3/11 anonim válasza:
Egyeseknek jobban meg kellene gondolniuk, hogy mit pakolnak fel a netre magukról.. Ami egyszer felkerül a netre, sosem kerül le!
2010. jan. 19. 18:45
4/11 anonim válasza:
Kitettek napiszarra? Pech. Nem kell netre privát dolgot feltenni, minden aberrált azon élvezkedik. A magánéletet a való világban kell tartani és ennyi.
2010. jan. 19. 18:46
5/11 anonim válasza:
Azok a képek, amiket iwiwre/facebookra teszel ki, megosztott képek. Ha a nevedet nem írják mellé felhasználhatják. Az, hogy erkölcsileg helyes-e: nos az már més kérdés.
2010. jan. 19. 18:50
6/11 A kérdező kommentje:
Nem tettek ki sehova, csak pár napja kezdtem el nézegetni ezeket az oldalakat. Nem is nagyon lenne mit kitenni, hisz én is blogot vezetek, tisztában vagyok vele, hogy néhány dolognak következménye lehet, és eszembe sem jutna ilyesfajta képeket közzétenni magamról közösségi oldalakon, vagy bárhol máshol... Viszont ha egy olyan srác küldené be, akit valamikor imádtam, szerettem, küldtem neki hasonlóakat, akkor nem hiszem hogy ölbe tett kézzel tűrném, hogy mindenki rajtam "nevet". Hihetetlenül megalázónak tartom. Ismétlem nem azt a részét, amikor valakinek iwiw-ről nyúlják le a (szerintem) enyhén szólva sem publikus képeit. Az ilyen még lehet meg is érdemli... (azt sem tartom kizártnak, hogy erre vágyott)
2010. jan. 19. 18:58
7/11 anonim válasza:
De nem ezt kérdezte. Hanem arra gondolt hogy azt a képet rakják ki az ex pasik amiket a csaj küldött nekik amikor még együtt voltak.
2010. jan. 19. 18:58
8/11 anonim válasza:
Ejjj, tényleg:D Bocsi. Hát akkor meg nyilván személyiségi jogok stb, ezt nagyon divatos emlegetni, de nem láttam még példát a hétköznapi, átlagos emberek köréből arra, hogy miután véget ér egy szerelem perelnek mert x meztelen képet rakott y-ról a netre. Felesleges, költséges, valamilyen szinten értelmetlen is, hiszen már megtörtént a baj, látta aki látta. A képet meg miután felkerült le lehet szedetni ha te vagy rajta és elmondod h nem járultál hozzá.
Nem érdemes sopánkodni ezen, vannak szemét emberek.
2010. jan. 19. 19:02
9/11 anonim válasza:
Ja értem. Hát figyelj, nem kell a pasinak olyan képet küldeni (nézze csak élőben), ha meg mégis kiteszi, akkor pár fiúhaverral megvereted. Napiszarral meg társaival nem lehet mit kezdeni, a szerver elméletben külföldön van 1, 2 tojnak magasról az olyan levelekre, hoyg szedjétek le stb stb. Gerintelen kis alak(ok) szerkesztik, szerinted miért nem vállalják be magukat? Mert körübelül egy fél országnyi cigányfamília meg egyéb emberképződmény verné halálra. És még utána is.
2010. jan. 19. 19:05
10/11 anonim válasza:
általában a lányt is minősíti ha olyan fiúval áll össze aki képes ilyen bosszút állni, és a lányt is minősíti ha ilyen fiúnak képes szexképeket kreálni.
ezen kívül valóban tudja ilyenkor az "áldozat", hogy ki tette.
A napiszarosok amúgy általában visszanyalnak ha le tudják mailcím alapján követni a beküldőt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!