Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem fog már az agyam, mit tegyek?

Nem fog már az agyam, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Reggel héttől tanulok, persze szünetekkel, és ilyenkorra úgy érzem nem fog már semmit fel az agyam. Mit lehet tenni a felélénkítés érdekében? Még hátravan egy fél nap, nem szeretném semmiskedéssel eltölteni, különben is sűrgős a tanulás.
2010. jan. 19. 13:54
 1/6 anonim ***** válasza:

akkor ne tanulj, csak olvasgasd az anyagot! Ez nem megterhelő, de hasznos, mert a tanulnivalóval töltöd az időd és valami biztosan megragad. Egyébként ne csodálkozz,ha reggel óta tanulsz, hogy ilyenkorra már nem fog az agyad!

Vagy pihenj egy kicsit és próbáld utána.

2010. jan. 19. 14:09
 2/6 anonim válasza:

Lényeg, hogy legyen benne rendszer. És ne stresszelj.

Én szünetet tartok, ez a jutalom, ha tanultam. 1 óra pihi, ahogy most is, aztán kapok egy energiaitalt, és folytatom. XD Mellette sok tea, fekete vagy zöld, utóbbi cukor nélkül, ez is frissen tart. Így megy reggel 8-tól este 10-ig.

Jó tanulást! ;)

2010. jan. 19. 14:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Én ha így tanulok, akkor minden órában tartok 5-10 perc pihenőt, az segít. De az is jó, ha helyet váltasz tanulás közben, iszol egy energiaitalt, vagy eszel egy csokit.
2010. jan. 19. 14:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Vagy szőlőcukrot.
2010. jan. 19. 14:51
 5/6 anonim ***** válasza:
igyál nagyon sok vizet, és tarts pihenőket (pl sétálj 10-15 percet a friss levegőn, vagy tornázz egy kicsit)
2010. jan. 19. 15:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Próbáld beosztani, ami még hátra van. Én másfél egy - óránként tartok szünetet. Ilyenkor kicsit megmozgatom magam, jöhet egy kávé/tea, szemlecsukás (de ne aludj) vagy beszélgetés. (kb.10 perc) Olykor tartok hosszabb szünetet is, ilyenkor mást csinálok (séta, TV, beszélgetés,stb.)
2010. jan. 26. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!