Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha sport a sakk, és ezt...

Ha sport a sakk, és ezt elfogadjuk, akkor a bridzs és a tarokk miért nem?

Figyelt kérdés

2014. szept. 13. 08:41
 1/5 anonim ***** válasza:

A bridzs bizony sportnak számít, honnan vetted, hogy nem?

[link]

A tarokkot nem ismerem jól, de annak is vannak egyesületei:

[link]

2014. szept. 13. 10:24
 2/5 A kérdező kommentje:
A tarokk a magyar kártyával játszott "észjáték", olyasmi mint a bridzs a francia kártyával. Egyébként meglep, amit írsz, nehezen hiszem el, hogy egy sportegyesület is így kezeli. Tényleg, melyik sportegyesületnek van az evezéssel vagy a tenisszel egyenrangú bridzs- vagy tarokk-klubja?
2014. szept. 14. 01:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Sok barátom van Magyarországon, akik a Magyar Bridzs Szövetség tagjai.

[link]

Én Franciaországban élek, és itt még a legkisebb városban is van egy-egy klubja a Fédération Française de Bridge (FFB)-nek.

Nagyon sok a verseny (tournois), világviszonylatban is híres játékosok vannak.

Emlékszem, egy időben Omar Sharif volt Franciaország runner-up-ja. Én csak a szerény treff listában szerepelek, ha nem is a legrosszabbak között. Sajnos matematikából nulla vagyok, az pedig ennél a játéknál megbocsáthatatlan bűn... :-(

Egyébként miért érdekel a dolog?

2014. szept. 14. 11:28
 4/5 A kérdező kommentje:
Azért mert van bridzsező és tarokkozó barátom, és velük beszélgettem erről. Azt tudjuk, hogy bridzs- és tarokk-klubok vannak, de engem változatlanul az érdekel, hogy a sportegyesületeknek a footbalcsapatok, a teniszezők és a sakkozók, stb. mellett miért nincs bridzs-szakosztályuk is? Az FTC, az Újpesti Dózsa, a BVSC és a többi ilyet nem tart fenn!
2014. szept. 15. 08:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Erre sajnos nem tudok válaszolni, mert mint írtam, nagyon régen Franciaországban élek.

Az viszont biztos, hogy itt a tagságért fizetni kell (néha nem is keveset), és nem "vásárolnak" játékosokat, mint pl. at általad említett sportklubokban.

Talán ebben lelhető a magyarázat.

2014. szept. 15. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!