Megaláztak a cipőboltban, a kislányom egész úton sírt hazafelé! Hogy tehet ilyet egy boltos? Joga van hozzá?
600ft
Szeretném veletek megosztani mi történt velünk 2 napja, azt remélve, hogy talán ha kiírom magamból, enyhül majd a fájdalom szívemben.
Talán 6-7 hónapja vásároltam kislányomnak egy benti kis cipőt, egy boltban ahol előtte már többször is vásároltam.
Csak 3000ft készpénz volt nálam, kártyával nem lehetett fizetni, ezért az eladó azt mondta, hogy menjek próbáljam fel a kislányomra, és ha jó akkor hozzam a fennmaradó 600ft-ot, ha nem, akkor meg cseréljük.
Kicsit féltem ilyenbe belemenni, de mivel nem volt más a méretében, emellett olyan kedvesnek látszott a hölgy, hogy belementem.
Mivel a közelben lakunk, mondtam neki, hogy max 1-2 órán belül akkor jövök is vissza.
Bementem a kislányomhoz az iskolába, rápróbáltuk, tökéletes lett, majd hazamentem, hogy magamhoz vegyem a pénzt, és vigyem a boltba.
Sajnos szívritmus zavarom van pajzsmirigy túltengés miatt, és vagy a szaladgálástól, vagy a 4. emelet negyedszeri megjárásától beindult a szívem.
Be kellett menni a kórházba, mentő jött értem. (Az utóbbi 7-8 hónapban elég sokszor előfordult a gyógyszerek ellenére is, de hiába próbálják beállítani a mai napig előfordul sajnos.)
A nagypapa és a nagymama (édesapám és édesanyám, csak a gyerekek miatt hívjuk őket mi is nagypapának, és nagymamának) nálunk volt éppen vendégségben, aminek nagyon örültem, mert legalább a gyereket biztonságban tudtam.
A férjem dolgozott, nem lehetett csak órák múlva elérni, aki rögtön rohant hozzám a kórházba.
Én hülye mielőtt elvittek, megkértem a nagypapát, hogy vigye le helyettem a 600ft-ot, mert megígértem, és várni fogják.
Édesapám azt mondta most ezzel ne törődjek, de kikészítettem a pénzt, és megígérte, hogy aznap vagy másnap reggel leviszi.
Én abban a tudatban voltam eddig, hogy ez megtörtént, mert miután hazaengedtek sokszor jártam a bolt felé, de a hölgy egyszer sem jött ki szólni, hogy másképp lenne.
Teljesen el is felejtettem a dolgot, amikor is rádöbbentünk manónak új benti cipő kell, így hát lementünk vásárolni a gyerekekkel.
Nagy nehezen meg is lett a cipő, majd megyünk a pénztárhoz veszem elő a pénztárcámat, a nő pedig elég hangosan rám ripakodik, hogy 3300ft + 600ft tartozás ugye. A tartozást jól kiemelve!
Mondom milyen tartozás (tágra nyílt szemekkel)?
A bolt teli volt vevővel, a kislányom ott állt mellettem, kint pedig egy méterre a pici az apukájával, én meg csak néztem értetlenül.
Hangosan elkezdte magyarázni, elég lealázó hangon, hogy én megígértem, és nem vittem be a 600ft-ot amivel fennmaradtam.
Úgy bánt velem mint egy tolvajjal, bár szerintem azokkal is jobban bánnak.
Miután kapcsoltam miről beszél, mondtam neki, hogy persze én nem is bírtam volna, de a nagypapa lehozta.
Teljesen kiakadt, hogy ez nem igaz, és hazudok, és blablabla...
Mondtam, hogy kórházba vittek, erre az volt a válasza, hogy miért nem ugrottam be én a pénzzel a mentő előtt, mert akkor kellett volna...
Gyorsan felhívtam édesapámat, hogy őt is megkérdezzem, és bár elsőre azt sem tudta mi a bajom annyira ideges voltam, elmondta, hogy igen levitte a boltba a 600ft-ot ahogy kértem.
Szerettem volna, ha átveszi a telefont esetleg a nő, de esélytelen volt, egyfolytában csak lealázó dolgokat mondott, szitkozódott, így inkább a második menetnél kifordultam a boltból, és otthagytam.
Engem még így sohasem aláztak meg! Nagyon rosszul esik!
Sohasem loptam, csaltam, hazudtam! A szüleim nem erre tanítottak, és én is egyenességre tanítom a gyermekeimet!
Mindenért amink van, keményen megdolgozunk, megdolgoztunk a férjemmel!
Nem kérünk mi semmit ingyen!
A legrosszabb tényleg az, hogy a gyermekeimnek is végig kellett hallgatni.
3000ft-ot otthagytam nála első körben, a papa kifizette a maradék 600ft-ot második körben, akkor miért aláz meg egy családot, és minek neki még egyszer az a 600ft?
Ennyire rosszul megy a bolt?
Szerelmem szerint csak leakart húzni minket, gondolta megpróbálkozik, és bejött neki, mert a gyerekek miatt sokat nem tehettünk, és egyébként is sokkban voltunk a nő viselkedése miatt.
De milyen ember képes ezt tenni +600ft-ért?
A kislányom sírva jött végig az úton, vigasztalhatatlan volt.
Milyen boltos az ilyen?
Fájdalmas, és tanulságos lecke volt ez nekünk.
Sohase fogadd el boltos ilyen módú kedvességét, mert duplán megfizetsz érte, és meg is alázhatnak!
Vagy ha már belementél, amikor visszaviszed neki a fennmaradó összeget, kérjél tőle egy elismervényt, hogy átvette, különben letagadja.
2x fizettette meg velünk a 600ft-ot, nem érdekel, éljen vele boldogan, én csak azt kívánom neki, hogy egyszer ugyan ezt a meghurcoltatást élje át ártatlanul ahogy mi! Kapja vissza az élettől ugyan ezt! Se többet, se kevesebbet!
Nyugtát kaptatok-e?
A hiba már eleve ott volt, hogy ki sem adhatta volna 3000 forintért a 3600 forintos cipőt. Ha nyugtát kaptatok, azon rajta van, mennyit fizettetek, vissza lehet keresni, ha nem adott nyugtát, akkor meg nincs mit számon kérni rajtatok.
Ebben a helyzetben nehéz jogról beszélni. És nem is érdemes.
Egyszerűen van egy általános társadalmi állapot, mai elég siralmas. A média jó része dicshimnuszokat zeng, miközben az emberek egyre rosszabbul élnek, egyre nyűgösebbek, egyre agresszívebbek. És főleg senkinek és semminek nem hisznek.
Ilyen körülmények között ez a következmény - sajnos - előre borítékolható. Ebben az a borzasztó, hogy még csak nem is feltétlenül a szóban forgó eladó egyedül a hibás. Lehetett neki is rossz napja, hete, élete, itt jött ki belőle. Nem mondom, hogy így volt, de lehetett így is, ma már nem zárható ki.
Ilyen viszonyok mellett valóban a gondos körültekintés az egyetlen jó módszer, még ha néha nehézkes is. Nem érdemes sem a saját sem a mások emlékezetére bízni semmit. Mindig kell annyi időt szánni rá, hogy valamiképp rögzítsük írásba. De főleg tiszta helyzetbe menjünk csak bele. Ha padig mégse jön össze, és gond lesz belőle, az egyetlen jó megoldás, hogy a lehető leggyorsabban túllépni rajta. Ma nem az a világ van, ahol a segítőkészség jellemző, az lesz elintézve, amit magadnak elintézel. Másokra számítani lehet, de nem érdemes.
Ha már kifizetted, 600 Ft-ért senki sem fog segíteni a helyzet tisztázásában (ha egyáltalán lehetséges). Ezért gyorsan el kell felejteni. Senki nem fog megsajnálni, bár az együttérzés fontos lelki tényező, de ennél többre nem érdemes számítani.
A kislányod élvezze az új cipőt, te gyorsan lépj túl rajta, gondolom, van tennivaló éppen elég. És vond le a tanulságot, higgadtan, nyugodtan, ne hagyd, hogy sürgessenek, szerezz érvényt érdekeidnek. Persze előbb gondold végig, hogyan. Ha a múlton keseregsz, rossz kedved lesz, ezt a kislányod fogja először érezni. Ha a jövőt tervezed, előbbre jutsz, és lelkileg is jót tesz a sikerélmény.
Köszönöm szépen a válaszokat!
gyakorivalasz2: Nyugtát nem adott, de megteheti ő a főnök is ott, ha jól gondolom (dirigál a másik két alkalmazottnak). Mivel többször látott, tudta, hogy nem vagyok ellenőr.
14:49:
Teljesen igazad van! Gyorsan tovább kell lépni! Kár keseregni! Tenni való van bőven, az ilyen emberekkel pedig foglalkozni sem érdemes!
Nem igazán érdekel, hogy milyen problémája volt, mert az olyan ember aki azért bánt másokat, mert neki rossz, és akkor legyen másnak is rossz, az én szememben csak egy undorító féreg.
Megpróbálom gyorsan elfelejteni, bár a gyerekek miatt nehéz lesz, de pont miattuk fog sikerülni!
Hétvégén állatkertbe visszük a gyerkőcöket, kezdetnek szuper búfelejtő családi program!
Ez szerintem valami félreértés, amit tisztázni kellett volna és nem katasztrófát csinálni belőle.
Legvalószínűbb elképzelésem: a nagypapa valóban bevitte a 600-at, de valaki más vette át és nem szólt róla a tulajnak, akitől te vásároltad a cipőt. Így ő jogosnak vélt felháborodással kérte azt.
Mert, ha belement abba, hogy elvidd kevesebbért, akkor szerintem nem lehet olyan rettentő rosszindulatú, hogy aztán ezt csinálja nyamvadt 600 forintért.
Javaslatom, kérdezd meg a nagypapát, konkrétan kinek adta a kezébe a pénzt.
16:35 Tényleg kedvesnek tűnt, ezért is mentem bele ilyen hülyeségbe.
Az az is furcsa, hogy rólam miért hisz el ilyet, hiszen előtte többször vásároltam náluk, és ott jártam el sokszor a bolt előtt. Emellett pár utcával feljebb lakom.
Ki égetné le magát ilyen aljas húzással?
Ennyire hülyének néz?
A másik meg, minek mentem volna oda vásárolni, ha vaj lenne a fülem mögött? Miért nem lehet gondolkodni egy kicsit? Csak át kellett volna gondolnia, vagy azt mondania, hogy OK akkor beszélek a papával! Nem?
Tekintettel lehetett volna arra is, hogy ott van két kisgyerek akiket szintén megszégyenít viselkedésével.
Én próbáltam rávenni, hogy beszéljük meg, vagy átadtam volna a telefont, de csak dúlt és fúlt, egyfolytában nyomta a szövegét, ha én beszéltem akkor pedig hangosan mondogatta, hogy hazudok.
Sokan voltak, a nő pedig csak szitkozódott, itt nem lehetett semmit tisztázni.
Így visszagondolva a legjobb döntés az volt, hogy eljöttem onnan a családommal. Talán csak azt bánom, hogy nem hamarabb tettem...
Beszéltem a papával, és csak arra emlékszik, hogy egy középhosszú hajú nő volt, és talán kicsit sötétebb hajú ami valljuk be sokat nem segít. Mindegyik nőnek a boltban sötétebb hajszíne van, és kb. középhosszú haja, úgyhogy ezzel nem mehetnék vissza.
Az a baj, hogy túl régen volt már, és a papától se várhatom el, hogy ennyi idő után pontosan emlékezzen a nőre, és a telefonban írja le nekem. Nem gondolta ő sem, hogy ez még visszajön.
Ha itt lennének nálunk, könnyebb lenne, mert élőben hátha felismerné akinek odaadta, de csak Decemberben jönnek majd Karácsonyozni, így ez is veszett ügy.
Azért az alkalmazottai se semmik, ha azok közül csapta zsebre valamelyik a pénzt, és nem adta át a főnökének. Szégyellje magát, ha így van!
Szerintem akármit tettem vagy mondtam volna, tojt volna rá. Így amit tettem akkor az volt a legjobb döntés. Sz*rul esik az biztos!
Szerencsére a kislányom kezdi túltenni magát rajta. Az iskola, és a sok játék elfeledteti valamennyire vele.
Hétvégén állatkertezünk a gyerkőcökkel, remélem gyorsan begyógyul a kicsi lelkük.
Most amíg néztem mindenkinek adtak számlát. Lehet, mert nagyon sokan voltak.
Általában egyedül én voltam a boltban amikor mentem, lehet nálam ezért mert előtte játszani.
Erről most nekem is adott számlát....
Köszönöm szépen, hogy írtatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!