Mi volt ez a fura hang az előbb? Kicsit para volt.
Utolsó, ezen én is elgondolkodtam. Meg ugye ez most elvileg vegyvédelmi volt, de semmi tájékoztatást nem adtak, hogy mit kéne csinálnunk, ha élesben szólal meg (és meg is halljuk :) ). Én a Chinoin gyár közelében lakom, ez az egyik, ami miatt ma próbát tartottak, és nem is tudom, hogy az ablakok bezárása/szellőzők kitömése mellett mit tudnék még tenni magamért. Tartsak itthon gázmaszkot? :) Nem ártana egy tájékoztatás is mellé, nem csak a riogatás...
A másik, hogy ha háborús légvédelmi sziréna lenne, akkor sem tudni, hol van óvóhely az aluljárókon kívül. (Vagy csak én nem tudom?) Az aluljárókig eljutni pedig innen sok idő lenne, pont nincs közelben, házak pincéjében rád omlik a ház, ha úgy van.
Persze, csak spannolom magam, de ezen most elmerengtem. Szerintem nem ártana egy ilyesmi lakossági tájékoztatás vagy teljeskörű próba akkor sem, ha "békeidők vannak".
Nem baj, hogy írtatok. :)
Én is kiváncsi lennék, mit kéne csinálni élesben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!