Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egyetértetek-e azzal a nézette...

Egyetértetek-e azzal a nézettel miszerint a tanítás olyan mint egy kis színház? Azaz szerepeket játszunk, álarcot öltünk? Miért?

Figyelt kérdés
Szerintem ha álarcot ölt egy tanár úgyis lehull a lepel. Nem tudod megjátszani magad. Várom a véleményeket akár felnőttektől, iskolás diákoktól.
2014. aug. 27. 01:21
 1/7 anonim ***** válasza:
színház az egész világ. a tanárok is szerepet játszanak. szerinted az az életcéljuk, hogy a sok hülyegyereknek magyarázzák a tananyagot?
2014. aug. 27. 02:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem osztom ezt a nézetet.

A tanár szinjáték nélkül:

- tanítson meg tanulni;

- szerettesse meg tanított tárgyát;

- mindezek után tanítsa meg az anyagot.

2014. aug. 27. 08:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem azt jelenti, hogy színészkedik, megjátssza magát. Hanem úgy áll a diákok előtt, mint a színész a színpadon. Minden szem rá szegeződik, figyelik minden mozdulatát. Egy betanult dolgot szeretne átadni a hallgatóságnak. Hatással szeretne lenni a diákokra.

Egyébként meg mindenki szerepeket játszik (persze nem színészi értelemben). De nyilván mások vagyunk valamennyire otthon, a barátokkal, a gyerekünkkel, a házastársunkkal, a munkatársainkkal.

2014. aug. 27. 08:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem egészen így értettem. Volt tanárunk aki csak azért mondta zenékre, filmekre, hogy szereti mert így akart kontaktust kiépíteni a diákokkal. Szerintem viszont adjuk magunkat. Úgyis ránk van írva kik vagyunk és nem eljátsszuk, kitaláljuk.
2014. aug. 27. 12:31
 5/7 anonim ***** válasza:

miért, szerinted egy tanár nem nézhet filmeket, meg nem hallgathat zenét?

Nekem az énektanárom anno lekottázta a sepulturát, csak hogy megmutassa, amit tanulunk, minden zenében ugyanaz. Nyilván nem azzal tölti a szabadidejét, hogy trash metált kottázgat. Ez egy szerep volt a részéről. Azért fizetik, hogy tanítson, és ő ezt így tette meg. Nagy örömünkre.

2014. aug. 27. 12:53
 6/7 A kérdező kommentje:
Dehogynem. Azonban elég evidens, hogy egy ötven éves ember nem ugyanazt a zenét hallgatja mint egy húsz vagy egy harminc sem ugyanazt mint egy 16 és ugyanez vonatkozik filmekre is.
2014. aug. 27. 13:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Butaságot beszélsz. Van valami felső korhatár a DVD tokján, a könyveken, zenéken? Egy tanár az ideje jelentős részét sokkal fiatalabbak között tölti. Lehet, hogy kíváncsi, hogy miért rjong sok diákja ugyan azért a dologért.

A návérem 15 évvel idősebb nálam, mégis szereti a Harry Potter filmeket. Egy barátnőm apukája meg RPG játékokkal játszik, mert ő ezt élvezi. Ezen mi a megjátszás? Vagy te megtiltanád bizonyos kor felett? Mi lenne a bűntetés? Esetleg csak a tanároknak nem lenne szabad?

2014. aug. 27. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!