Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről: televízió...

Mit gondoltok erről: televízió vs. Színház?

Figyelt kérdés
Kellene írjak egy fogalmazás ezzel a címmel de semmi jó ötletem nincs, örülnék egy kis segítségnek :). Nektek mi a véleményetek erről? Melyiket kedvelitek jobban?

2014. máj. 27. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:
A színházban élő emberek vannak. Úgy értem, hogy élőben látod őket.
2014. máj. 27. 15:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Eleve tök más funkciója van a kettőnek. Elég hülye házifeladat-téma.
2014. máj. 27. 15:41
 3/5 anonim ***** válasza:

A tévében túl sok a gagyi.

De már sajnos a színházban megjelent a primitívség...

Én a színházat kedvelem jobban, de már nem merek bármire beülni.

És sajnos nincs pénzem mindenre beülni. Sőt nagyon ritkán járok színházba épp ezért.

A tévé olcsóbb és otthon van. Sőt bizonyos adókon még színdarabokat is leadnak néha.

Tévézni lehet ágyban, pizsamában, színházba viszont nemcsak illik kiöltözni, hanem néha jó érzés is. A színház szép, izgalmas hely. Izgalmas a sok ember is, akik köröttem ülnek, persze ha van hangoskodó vagy túl magas alak, akkor az kellemetlen. A tévé előtt mindig én ülök az első sorban... :)

Miket mondjak még?

2014. máj. 27. 15:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Alma a körtével. Elég hülye téma egy fogalmazáshoz, a két dolog nem egy ligában játszik.
2014. máj. 27. 16:06
 5/5 anonim ***** válasza:

De nem is összevetni kell a tulajdonságaikat úgy, hogy melyik jobb,vagy rosszabb.

A TV és a színház az élet két különböző tere. Az ugyan mondható, hogy - különböző mértékben - mindkettő silányodik, de két különböző élethelyzetben használom őket. A színház egy más műfaj. Jellemzője (legalábbis jó lenne) egy kis ünnepélyesség. Felöltözünk. Jegyet szerzünk. Utazunk érte. Elviseljük sok más ember jelenlétét. Ugyanez jó is, mert megoszthatjuk gondolatainkat. A gondolatot, amelyet a darab sugalmaz, élő emberek adják elő, közvetlenül számunkra. Érzékelik a reakcióinkat, és ez hat az előadásukra. Van egyfajta kölcsönösség. A darab vagy jó, vagy nem, az előadás vagy jó, vagy nem, de nekünk szólt, miattunk adták elő.

A TV más. Ki-be kapcsolhatjuk, csatornát válthatunk. Nincs előkészület, nincs öltözködés, esetleg van vetkőzés (ágy), szóval minden ad hoc. Ha nem tetszik, kikapcsoljuk. Előadást ritkán hagyunk ott. Egyszerűen másképpen viselkedünk. Beleszólunk. Hangosan véleményt mondunk. A műsor itt is vagy jó, vagy nem (inkább ez). De egyfelől személytelenebb (sok millió embernek szól egyszerre), másfelől nem stilizált, nincsenek színpadátrendezés miatti szünetek, azt nem vágják bele. Kapunk egy előadásfolyamot sok helyszínnel, olyanokkal, amik színpadon lehetetlenek. Éppen ezért teljesen más, más a célja, másképp valósítja meg.

A két lehetőség nem egymást helyettesíti, éppen ezért nem is mérhető egymás mércéjével, hanem egymást kiegészíti. Ha jól csinálják. Ha nem, értelmes embernek egyikre sincs szüksége.

2014. máj. 27. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!