Miert utalja a legtobb ember a szerbeket?
Mi az, hogy a "legtöbb ember"?
Hol?
Afganisztánban?
Általánosítás származás alapján - ezt csak a hülyék csinálják. Az ilyet ne vedd fel.
De azért azt el kell ismerni, hogy ha már sok tapasztalatod van, akkor felismerhetők bizonyos "minták", hogy egyes népek tagjai hogy viselkednek.
Ma például utazott 4-5 török férfi a villamoson. Egész úton ordibáltak, üvöltve röhögtek, hadonásztak, zengett tőlük a villamos - és nem vették magukat észre. Szállodában már futottam össze oroszokkal, hát reggel az egész étterem hallotta, ha jöttek le kajálni. Egy-két ember ilyenkor fel is állt, és elment. Mikor a dolgozók szóltak nekik, hogy ne zavarják a többi embert, üvöltözve kérték ki maguknak.
Törökök, szerbek, bolgárok, románok, oroszok, indiaiak, latin-amerikaiak - csak pár olyan népcsoport, amelyekkel szemben ilyesfajta sztereotípia alakult ki. És bár a sztereotípiák durva általánosításnak számítanak, de minden esetben van valami jogos alapjuk.
Nagyjából azonos a véleményem a 3, válaszolóval. Elég kemény történelmük volt a közelmúltban, nem a legbarátságosabb nép. Néha sportversenyeken is látom, hogy lobbanékonyabbak, agresszívebbek, mint az átlag (jó, tudom, ott mindenki az, a magyarok is, de talán a szerbek máshogy)
Egyébként tudom, hogy az előítéletesség gáz, és valahol szégyellem is magam, hogy ilyeneket gondolok. Tényleg. Igyekszem fair lenni, és minden embert önmagában nézni, nem pedig beskatulyázni. De azért vannak automatizmusok. Nőként például biztonságosabban érezném magam egy csapat dán férfivel, mint szerbbel.
"szerbekben, ciganyokban, romanokban stb. van a baj hanem veluk"
ezekszerint veled sincs minden rendben
Én tudtommal egy szerbet sem ismerek, úgyhogy nem is utálom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!