Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Bunkóság lenne, ha ezentúl...

Bunkóság lenne, ha ezentúl nem vennék se jegyet, se bérletet?

Figyelt kérdés

A tököm tele van már a sztrájkkal, tegnap is vagy 1,5 órát vártam a buszra, mert az előző kettőre nem fértem fel.

Vettem havi bérletet (azaz kiadtam előre fix összeget), és nem kapok érte megfelelő szolgáltatást.

Ennyi erővel én, mint utas is sztrájkolhatnék, hogy ezentúl nem veszek bérletet, ha jön az ellenőr, akkor meg nem mutatom meg neki a személyimet, vagy egyszerűen csak leszállok. A metrót meg igyekszem elkerülni, vagy átrohanok a blokádon.

Mikor 1,5 órát vártam a hidegben a buszra, akkor több ember is pont erről beszélt a megállóban.

Szerintem ezek a sztrájkok tönkreteszik a BKV-t, még többen fognak bliccelni, és még kevesebb pénzük lesz, nekik meg a "szegény szerencsétlen" sofőröknek. Mondjuk az állam úgyis kipótolja a hiányt, ami szintén az én adóforintjaimból megy, akkor meg minek fizessek kétszer?

Szóval ezentúl nem fogok fizetni, mert mindennek van egy határa, nem hiszem el, hogy ebben az országban mindent meg lehet csinálni!

Természetesen nemcsak a sztrájkolókra vagyok mérges, hanem a sikkasztó vezetőkre is.

Ennyi erővel mindenki sztrájkolhatna, sőt szerintem sztrájkoljon az egész ország, hogy senkitől se vegyen el kedvezményt, juttatást vagy fizetést. És addig sztrájkoljunk amíg meg nem adják, max. teljesen tönkremegy az ország, és nem lesz miből még a rendes fizetésünket sem kifizetni!

Én megértem a BKV dolgozóit, de egy sztrájk nem lehet válasz semmire se. Ezzel többet ártanak az országnak, a lakosságnak (tulajdonképpen a munkaadóinak, hisz állami cég), mint amennyit használ.

Ha focimeccsen vagyok és szarul játszik a csapatom, akkor nem kezdem el felgyújtani a stadiont, vagy szétverni a székeket, mert ezzel tudom, hogy csak még mélyebbre taszítom a csapatom.

2010. jan. 15. 14:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
De akkor szerinted mit csináljanak a szerencsétlen dolgozók, hogy ne vegyenek el tőlük minden kedvezményt???
2010. jan. 15. 14:18
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

Kedves 14:18-as!

És az ápolónőket, akik 6 éve nem kaptak fizetésemelést, és még a 13. havi juttatásokat is elvonták tőlük, őket miért nem sajnálja senki?!

Szerinted egy eü. dolgozó meddig sztrájkolhatna úgy, hogy nem rúgják ki...?

Azért csinálják ezt, mert van aki eltűrje. Nem kellene 100 milliós végkielégítéseket fizetni, rögtön lenne pénz!

2010. jan. 15. 14:23
 3/12 anonim ***** válasza:
79%
Nagyszerű, de a 100 milliós végkielégítésekről nem a dolgozók tehetnek.
2010. jan. 15. 14:29
 4/12 A kérdező kommentje:

Tüntessenek a BKV székháznál, dobjanak molotov-koktélt a vezetők házára, állják körül a székházat és ne engedjenek be senkit, törjenek be a BKV-hoz és vigyék el a vezetők cuccait, látogassák meg a vezetőket és beszélgessenek el velük.

Szövetkezzenek az ellenőrökkel, hogy csak ők ne dolgozzanak, ezzel a BKV vezetősége szív csak, a lakosság és a sofőrök nem!

Vagy bármi egyebet, ami nem okoz több kárt az országnak (Budapestnek, nekem), mint amennyi a haszna!

2010. jan. 15. 14:32
 5/12 anonim ***** válasza:
65%

Jó, majd ha lesz egy kis időm, akkor sajnálom a dolgozókat.

Én fizettem egy szolgáltatásért (nem is keveset!) és mit kapok cserébe?! Semmit. Gyalogolhatok, ha el akarok jutni valahova. Havi 10.000 Forintért. Köszi BKV!

2010. jan. 15. 14:32
 6/12 A kérdező kommentje:

És szerintem az a minimum, hogy akkor a sztrájk után 4 napig nem lesznek ellenőrök sehol!

Sőt tőlem volt képük elkérni a bérletemet, ma a HÉVen.

2010. jan. 15. 14:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk úgy sztrájkolhatnának (mind a BKV, mind a MÁV), hogy ingyen szállítják az utasokat... ezzel tényleg a vezetőséget szívatnák, nem a közembereket.
2010. jan. 15. 14:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

ésnha kifogy a benziin akkor honnan szereznek?hogy veszik fel a munkát?Ingyen biztos megengednék nekik...

Szerintem amúgy simán fel lehetne jelenteni a bkv-t mert nem teljesíti a szolgáltatási feltételeket.Mi megvettük a bérletet ők meg nem szállítanak...ez mi ha nem jogsértés

2010. jan. 15. 15:00
 9/12 BeerHunter ***** válasza:
89%
Így van uccsó. Mint Svédországban:) Tőlem aztán kérheti a bérletet bármi ellenőr, az elkövetkezendő napokban(sztrájk utáni) amennyit nem tudtam használni, annyival fogom megfejelni a szavatossági idejét. Meg akar büntetni valamelyik, szó nélkül lerúgom a buszról, az is biztos.
2010. jan. 15. 15:01
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem bunkóság, csak szabályellenes, tehát ha elkapnak, akkor rosszabbul jársz, mintha vettél volna. Amúgy állítólag a sztrájk után lejárt bérlettel is lehet utazni, mivel meghosszabbítják a sztrájk idejével.

Ja és a sztrájkkal én se értek egyet.

2010. jan. 15. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!