Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg akkora baj, hogy nem...

Tényleg akkora baj, hogy nem nézek híradót, mert nem akarok tudni egyáltalán a körülöttünk lévő szörnyűségekről?

Figyelt kérdés

Mindig jön valaki mondani, hogy éppen mit látott a híradóban: lebombázták, levágták a fejét, fegyvert küldtek, összefogtak, lebombázták, háborúznak... stb., és nem értik, hogy nem akarom tudni! Egyszerűen nem fogják fel az agyukkal!

Van elég baj ebben az országban is. Ha itt is kitör a háború; észre fogom venni. Így is depressziós vagyok, és még nyomasztanak ezekkel is.

Hogy lehet ezeknek az embereknek kulturáltan elmagyarázni, hogy hagyjanak engem békén a fenébe? (A nagymamám is köztük van, aztán csodálkozik, hogy szorongásoldót kell szednie...)

2014. aug. 21. 11:50
1 2
 11/14 anonim válasza:
Én se nézek tv-t. Nekem anyám mondogatja, hogy mik vannak. Szoktam mondani, hogy nem érdekel, de persze őt meg ez nem érdekli. Plusz a sorozatokat is elmeséli, amik szintúgy nem érdekelnek. Olyankor vagy bekapcsolok zenét fülhallgaton azt mondja, vagy elmegyek. Ha ő leszarja, hogy ez engem nem érdekel, akkor én is leszarom, hogy beszél. Menjen és beszélje meg a többi okoskával..
2014. aug. 22. 13:42
 12/14 anonim válasza:

A híradóval az a baj, hogy tényleg ferdítenek valamit mindig a dolgokon. Azért nézik az emberek, mert azt várják, hogy mindenről, szépen értesülnek belőle.

A mai embernek nem igazán van ideje olvasni, vagy csak lusta. Nyilván nem helyes teljesen elzárkózni a külvilágtól, de azért az sem jó, ha mindenről (köztük néha sok baromságról is) elzárkózol.

Próbáld kiszűrni az értelmesebb dolgokat a hírek közül. Itt nincs semmi háború, járvány vagy más fontosabb dolog.

Nekem nemrég sikerült megtalálni azt a videót, amin levagdosság 6 ember fejét. Ezt még leírni is rossz!

Nézheted a híradót, ha akarod, csak tudd, mi hasznos, és mi az, amit nyugodtan el lehet felejteni.

2014. aug. 23. 19:08
 13/14 4/20 válasza:
2014. aug. 26. 03:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Kérdező, én (2022.) március óta nem nézek hiradót, nem hallgatok rádiót de még hírportálokat se olvasok, kivéve ha valami téma célzottan érdekel és a gugli odamutat. Egyszerűen elegem lett abból hogy a csapból is a háborús hírek folynak, mindenhol Putyin ocsmány pofáját mutogatják vagy épp a magyar vagy nyugati politikusok próbálják meglovagolni a rettegéspropagandát. De szerencsére engem senki nem piszkál ezért, otthon és a munkahelyen nagyon-nagyon ritka hogy szóba kerüljön a nagypolitika. És rájöttem hogy tök jó ez így.
2022. jún. 8. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!