Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg akkora baj, hogy nem...

Tényleg akkora baj, hogy nem nézek híradót, mert nem akarok tudni egyáltalán a körülöttünk lévő szörnyűségekről?

Figyelt kérdés

Mindig jön valaki mondani, hogy éppen mit látott a híradóban: lebombázták, levágták a fejét, fegyvert küldtek, összefogtak, lebombázták, háborúznak... stb., és nem értik, hogy nem akarom tudni! Egyszerűen nem fogják fel az agyukkal!

Van elég baj ebben az országban is. Ha itt is kitör a háború; észre fogom venni. Így is depressziós vagyok, és még nyomasztanak ezekkel is.

Hogy lehet ezeknek az embereknek kulturáltan elmagyarázni, hogy hagyjanak engem békén a fenébe? (A nagymamám is köztük van, aztán csodálkozik, hogy szorongásoldót kell szednie...)

2014. aug. 21. 11:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Mond azt, hogy te is nézel híradót, de olyat, ahol értelmes híreket adnak.
2014. aug. 21. 11:57
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem nézel Híradót, nem maradsz le semmiről, csak egy kis agymosásról, féligazságokról és elferdített hírekről.

Ha fontos esemény van, arról úgyis értesülsz majd ismerőseidtől, akik egész nap a neten vagy a tévén lógnak, és emiatt másról sem bírnak beszélni, csak a politikáról. Lásd nagymamád.

2014. aug. 21. 11:58
 3/14 anonim válasza:
100%
Egy részről nagyon tudatos magatartás ez. Tévét én sem nézek évek óta. Viszont aki nem értesül a fontos dolgokról sok lehetőséget szalaszthat el. Szokás mondani, hogy a tudás hatalom. Az arany középút az internet világában található millió, és egy hírportál. Azok közül azt választod, és azt a rovatot olvasod, amit csak akarsz. Ha pedig téged egy hír nem érdekel, akkor két szó után tovább görgetsz.
2014. aug. 21. 12:15
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Tudnátok jó hírportálokat mondani, ahol kevés politikával jól leírják a fontos napi híreket?

Nem elfogultak... és nem az a hír, hogy Győzzüke mit csinált éppen...

2014. aug. 21. 18:09
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen hírportálok már réges-rég csődbe mentek. Ugyanis mióta az emberek nem fizetnek a lapokért, pont két dologból lehet pénzt csinálni: a bulvárhírekből (mert azokra van sok kattintás), meg a rendelésre írt politikai cikkekből.

Sajna ez van. De azért ha az ember elolvassa a hirado.hu -t, az Origót, az Indexet, a 444-et, a külföldi hírekhez még hozzá a BBC-t, a Reuters-t, a CNN-t és az AlJazeerát is, utána gondolkodik egy fél órát, hogy mindezekből valami szintézist kialakítson, akkor talán össze lehet rakni a dolgokat. Már ha valakinek kedve van ehhez.

2014. aug. 21. 19:02
 6/14 anonim ***** válasza:
86%
Én mostanában kimondottan szeretem az RTL híradót, amióta nem a fidesz seggét nyalják. De amúgy 444 szerintem egész korrekt hírportál.
2014. aug. 21. 21:07
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre válaszolva egyáltalán nem baj, sőt nagyon is jó. De nem szabad a ló másik felére esni, az sem jó, ha mindent kizársz teljesen.

Nekem 5 éve már tv-m sincs. Az index meg origo, meg ehhez hasonlókat nagyon ritkán olvasom, akkor is csak a számomra érdekes, valamilyen szinten pozitív híreket.

Amúgy két olyan oldalról tudok, ami még egész normális, pozitív híreket ír, kihagyva a politikát, bulvárt. Ezeket szoktam olvasni.

pozitivnap.hu

szeretlekmagyarorszag.hu

2014. aug. 21. 22:44
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenben meg kell találni az arany közép utat. Az sem normális, ha valaki naponta 3 híradót néz, újságokat olvas, online híroldalakat böngész (kivéve, ha ez a munkája).

De ha minden dologtól távol tartod magad, akkor egy idő után tájékozatlan leszel, nem fogsz tudni beszélgetni ezekről.

Példának okáért. A palesztin-izraeli konfliktusról már mindenki hallot. Én pár cikket olvastam el arról, hogy pontosan mi is áll a hátterében ennek az egész közel-keleti konfliktusnak, hogy részeiben is megértsem, és ne csak annyit tudjak, hogy "háború van" és kész. De amikor azt olvasom, hogy "ezt gyújtották fel", "azt bombázták le", stb, akkor max. a hír címét meg a felvezetőt olvasom el, abban megvan minden lényeg.

Lehet, hogy ez gyáva dolog, vagy struccpolitika, de én szeretem, ha tudom, mikor mi történik, de az "emberi" tragédiákra már nem vagyok kíváncsi.

2014. aug. 22. 00:39
 9/14 anonim válasza:
30%

Ki nem xarja le nagyi! Takarodj a szobádba és kussoljálj be! Ki nem xarja le mi van Pakisztánban Ukrajnában te magaddal foglalkozzál te qrva és stb.

1x elmondod határozottan és többet nem fognak ilyen marhaságokkal zaklatni!

2014. aug. 22. 10:45
 10/14 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Én is pontosan ugyanezt gondolom/érzem!! Számból vetted ki a szót! Annyi különbséggel, hogy én nem vagyok depressziós, éppen az, hogy boldog vagyok és nem akarom idegesíteni magam ezzel a sok szörnyűséggel, ami a világban van. Ami nagyon fontos úgyis megtudom időben illetve azért nagy ritkán elolvasom az engem érdeklő rovatokat az index.hu-n.

De amúgy tényleg ez van.. főleg az idős nénik nézik a híradót és közben idegeskednek, este alig tudnak aludni..

Itthon szerencsére senki nem néz híradót. Úgyhogy ilyen gondom nincs, csak amikor a Párom mamájához megyek vagy oda, ahol most lakik albérletben egy idős néninél, akkor inkább kiülök az erkélyre zenét hallgatok fülessel vagy olvasok, átmegyek egy másik szobába arra az egy órára.

Én egyszerűen megmondom, hogy bocsánat, de nem nézek híradót és nem is szándékozom felidegesíteni magamat és kivonulok a szobából :D de persze azért így is hallom tőlük a sóhajtozásokat, hogy milyen szörnyű dolgok történnek, ennek meg annak honnan van vajon ennyi pénze? stb stb. Én pont letojom kinek mennyi pénze van, én a saját életemmel igyekszem foglalkozni :)

De örülök, hogy nem csak én vagyok ezzel így ;)

2014. aug. 22. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!