Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Utcai adománygyűjtés? Szoktál...

Utcai adománygyűjtés? Szoktál adni? Volt már evvel kapcsolatban jó vagy rossz élményed?

Figyelt kérdés
2010. jan. 14. 20:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

konkrétan mire gondolsz? hajléktalan koldusokra, vagy valami adományozás?

én pl múltkor az állatboltban láttam, hogy kutyakaját gyűjtenek menhelyeknek. oda pl vettem kaját és pakoltam én is. ez is adományozás végülis. igaz ez pont nem utcai.

2010. jan. 14. 20:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Adományozásra gondoltam, amikor képeslapot adnak a pénzért meg ilyesmi..
2010. jan. 14. 21:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Soha senkinek. Annyi rosszat hallottam, hogy nem tudok már hinni ezeknek. Inkább általam ismert embereknek segítek pénzzel vagy kinőtt ruhával stb...
2010. jan. 14. 22:28
 4/8 anonim ***** válasza:
a képeslaposoknak soha. nem bízok bennük.
2010. jan. 14. 22:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

ezeket azzal szoktam leállítani, hogy ha létezik ez az alapítvány, akkor biztos van számlaszámuk. ha ezt megadja, akkor utalok pénz. (persze nem, de ez egy diplomatikus formája a lerázásnak :)

általában a kisebbségiek szoktak ilyesféle adománygyűjtést csinálni... nekik meg elvből nem adok semmit.

2010. jan. 14. 23:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi eddig kb. kétszer vettünk ilyen képeslapcsomagot.

De ha 100szer nem állítottak meg egyszer se.

Nem szoktunk adni mert a, sietünk b, nekünk sincs, c, nem hisszük el, hogy valóban ők kapják meg a pénzt. Vagy d, annyira az arcomba mászik az illető, hogy megmondom tűnjön el vagy dühbe jövök.

Némelyik annyira szemtelen tud lenni, nem enged ki az ajtón a boltból, egyszerűen nekinyom a falnak és lekésem miatta a buszt. Megütni nem akarom, de rettenetes ahogy mifelénk próbálnak gyűjteni. Túlzásnak érzem.

Én innentől kezdve nem adok és nem is veszek semmit. Nincs pénzem, kajára is alig telik!

Ha úgy hozza az élet és jól állok majd anyagilag akkor ha szimpatikusan kér az illető segítek, amivel tudok. Addig sajnos nem tudnék, ha akarnék sem.

2010. jan. 15. 04:08
 7/8 anonim ***** válasza:
én egyszer adtam 50Ft-ot, mert mondta, h kapok egy naptárat, ha adok valamennyit, és előző nap néztem a tescoban, h az a naptár 100Ft.:D
2010. jan. 17. 04:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Képeslaposnak egyszer adtam, soha többet. Gyakorlatilag kinézte a pénztárcámból a pénzt, és még neki állt felljebb, hogy miért csak annyit adok, amennyit.

Viszont pl. a krisnásoknak szoktam adni, velük sosem volt még rossz tapasztalatom, sőt, külön élvezem, hogy ilyenkor még egy jót beszélgetünk is.

2010. jan. 17. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!