Csak én látom úgy, hogy a gyengébb iskolába járok (pl szakmunkásba) lenézik, leszólják azokat akik mondjuk gimibe járnak?
Ugyan, mindenki leszól mindenkit. Amikor gimibe jártam (ráadásul egy eléggé elit gimibe), akkor az osztálytársaim leszólták a szakközepeseket, szakmunkásokat, sőt, még a kevésbé elit gimibe járókat is. Aztán én átmentem szakközépbe másodikban (hú milyen megjegyzéseket kaptam én arra az osztálytársaktól...), a szakközepes osztálytársaim pedig leszólták a gimiseket, mert hogy beképzeltek, a szakmunkásokat meg azért, mert azok suttyó parasztok akiknek még érettségijük sem lesz. Ja, aztán jártam szakmunkásba is, ott is ment ez a lenézés mindenkire, aki máshova jár.
Most egyetemre járok, előtte dolgoztam. Amikor dolgoztam, a munkatársaim lenézték azt, aki egyetemre jár, vagy diplomája van, mert azok "elkényeztetett kölkök", akik nem tudnak mit csinálni jó dolgukban és mindig csak piáznak és züllött undorító banda (amúgy a kolegáimmal is sokszor mentünk műszak után kocsmázni, már persze a fiatalabbak, szóval nem értem hogy pont erre miért tettek megjegyzéseket). Most, hogy egyetemre járok, sokszor hallok becsmérlő szavakat a kétkezi munkát végzőkre. Nem olyan direktbe, mint az eddigiek, de pl. az elpocsékolt élet szinonimája az, ha valaki "munkás". De amúgy az egyetemen belül is mindenki leszól mindenkit. Egyik kar hallgatói a másik kar hallgatóit, hiszen azok vagy bunkók vagy szakbarbárok, vagy büfészakosok, vagy kockák. Karon belül is ez megy, erre a szakra hülyék járnak, annak a szaknak nincs értelme, stb. stb., és persze személy szerint is mindenki fúrkál mindenkit. Mert az egyik csaj biztos k*rva mert csinos, a másik meg anorexiás mert vékony, a harmadik meg biztos dug a tanárokkal mert jók a jegyei, a fiúknál mondjuk kevésbé van ez így, ez női sajátosság sajnos (én is lány vagyok). Ez a személyeskedés mondjuk munkahelyeken is megvan, ott is mindenki kibeszél és leszól mindenkit.
Kis hazánkban ugye ilyen emberek laknak zömmel...
21:13-nagyont ott volt:)
egy kész korrajz, szociológiai tanulmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!