Gyászbeszéd írása: miket kellene tartalmazzon?
Dédimamám temetése lesz pénteken, és jelenleg én vagyok az egyetlen, aki képes összehozni egy megfelelő szöveget. De hiába kerestem, nem találtam semmit, ami segítségemre lenne ebben - miket kell tartalmazzon, hogyan...
Tudom, hogy általában a pap szokta ezt mondani, fogalmam sincs, hogy ezt most miért nekünk kell, de rám bízták, és szeretném tisztességesen megírni :/
Köszönöm a segítségeteket!
20L
Tudod, mi a legjobb ilyenkor? Ülj le, hallgass zenét, és csak befelé figyelj, magadra, az érzéseidre. Hagyd, hogy előjöjjenek az emlékképeid róla. Nem baj ha, sírsz, sőt, az a jó.
Ezek után ülj le, és hidd el, meg tudod írni a beszédet mindenféle mankó nélkül is.
(Én is gyászok; részvétem.)
Először is részvétem a dédid miatt :(
Tudj meg róla minnél több dolgot (nem tudom mennyire ismerted) amiket illessz bele a beszédbe, másodszor a te személyes emlékeid róla. A személyes tulajdonságai, pl. Életvidám volt, és hasonlók. Remélem tudtam segíteni, sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!