Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ausztráliában, van ok félni...

Ausztráliában, van ok félni az élőlényektől?

Figyelt kérdés
Úgyértem ha kiköltöznék, akkor tarthatnék attól, hogy mérges kígyó, vagy mérges pók stb. jön be a házba?
2010. jan. 11. 22:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Emberek nem akarok lelombozni senkit, de nekem egy rokonom kint él, és az való igaz, hogy ezek a veszélyes állatok vidéken megtalálhatóak, de nem nagyon mennek az ember közelébe + a nagyvárosokban nagyobb eséllyel találkozhatsz ilyenekkel.

Ne a wikipédiáról tudakozódjatok, hanem emigránsok honlapjairól vagy olyan oldalakról, ahová kint élők írnak!

Az alábbi is egy ilyen, ezt a részt olvassátok el, nagyon tanulságos és nagyon sok sztereotípia le fog dőlni:

[link]

2010. jan. 14. 15:06
 12/12 anonim ***** válasza:
56%

A lényeg pedig ez az egésznek:

"Kígyók, mérges pókok és emberevő koalák

Egyetlen szabályt kell csak betartani: hagyd őket békén, mert akkor ők is békén hagynak téged.

Rokonok és barátok azt kérdezik, hogy mikor megyek Magyarországra látogatóba. Azt szoktam felelni, hogy nem merek. Tudod, láttam a tévében, hogy a csikósok karikás ostorral csördítenek. Még kiverik ott a szemem, aminek nem örülnék. Miiiii? Azt mered NEKEM mondani, hogy nincs minden sarkon csikós egy karikás ostorral? Ugyammmmá!!! NEKEM ne is beszélj! Hát láttam a tévében! Folyton azt mutogatják! Ahányszor Magyarországról van szó, hát rögtön egy csikóst mutatnak, amint csördít.

Még hogy a kígyóktól meg a pókoktól félsz, azért nem mersz Ausztráliába jönni? Láttad a tévében? Valahányszor Ausztráliáról van szó, rögtön mutatják a pókot, amint mérges? Meg a kígyót, amint kígy? Na, ez az. Erről beszélek. A csördítésről. A csördítő-kígyóról.

Kapcsold ki a tévét!

Klára vidéken lakik:

Férjem 50 éve farmer, látott egy pár mérges-kígyót élete során, de szerencsére még nem volt velük közelebbi kapcsolata.

Kwanza írta Brisbane-ből:

Az ausztráliai élet meg háztartás egyik alapszabálya a pókok, hangyák ellen való védekezés. Ez könnyen megoldható. Erre nem úgy kell gondolni, hogy jaj istenem, nem lesz majd egy szabad percünk, mindig a pókokat kell figyelni! 2-4 hetenként, főleg nyáron, csinálsz egy egyszerű rovarirtó kezelést (spray), és persze nem hagyod a gyerekeket a lomtárban kutatni.

MM írta Nyugat-Ausztráliából:

Most jöttem vissza a kórházból, egy kollegámat megcsípte egy redback (piroshátú) pók. Így most első kézből tudom, hogy milyen is az. Nagyon, nagyon fájdalmas. A kórházban azt mondták, hogy ha nem kap antiszérumot, akkor ez a fájdalom 5-6 hétig is eltart. Ha kap antiszérumot akkor csak 1-2 hét. Ráadásul az antiszérum az nem csak egy injekció, hanem intravénásan csepegtetik egész addig, amíg a páciens azt nem mondja, hogy most már elviselhetőre gyengült a fájdalom. Közben meg állandóan rá van kapcsolva gépekre, amivel a szívét figyelik, merthogy az antiszérum egyik mellékhatása szívzavarok. Azt mondták, hogy legalább estig ott kell maradnia, mert vagy 4-5 adag szérumot is be kell neki adni, hisz egy jó nagy nőstény pók csípte meg, aminek jó sok mérge van.

Tasiördög írta:

Én is túléltem egy csípést :-)) Nem vagyok benne 100%-os biztos, hogy redback volt, de más nem nagyon lehetett. A kerti kesztyűmben volt, mert gazolás közben éreztem egy szúrást, azt gondoltam, hogy tüske lehetett, de másnapra az ujjam fel volt dagadva, szépen elfeketedett, zöldült, sárgult. Nem mentem le a dokihoz, meg sem fordult a fejemben, hogy pók lehetett, majd elmúlik. Hát elmúlt, de több, mint egy hétig olyan fájdalmak kerülgettek, hogy elég volt kibírni. Vándorolt bennem, egyik nap az izületeimet támadta meg, de úgy, hogy alig tudtam behajtani a lábam, állandóan égett minden izületem - és van az emberben egy jó pár izület, mikor felhívják rá a figyelmed, hogy hol vannak - , aztán a fejfájás következett pár napig, a gyomor és bélfalamat ette másnap. A szívritmuszavarra már rá se rántottam, addigra már tudtam, hogy túlélem és már késő orvoshoz menni egyébként is. Jól "megismertem" magamat belülről, minden idegpályám megmutatta magát.

Első találkozások

Ezekkel mindenki hamarosan összefut, aztán kétségbeesetten telefonál nekem, mert nem tudja, hogy milyen szörnnyel hozta össze a sors.

Hatalmas, szőrös pók. Huntsman. Kifejezetten hasznos, mert megöli a csótányokat. A kocsik napellenzője, a lakás függönye vagy ablakredőnye mögött szokott lakni. Nem sző hálót. A csípése fájdalmas, de nem veszélyes. (Géza felvétele)

Kéknyelvű gyík. Karvastagságú, zömök jószág. Lassan mászkál a ház körül és megeszi a csigákat. A nyelve tényleg kék. Ártalmatlan, de nem jó piszkálni, mert megharap. (Géza felvétele)"

2010. jan. 14. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!