Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan jobbítsam, jobbítsuk...

Hogyan jobbítsam, jobbítsuk meg a diákéletet a suliban?

Figyelt kérdés
Magyarország egyik legnevesebb gimnáziumának és kollégiumának idén leszek végzős tanulója. Az iskola véleményem szerint nagyon jó, nagyon jól érzem benne magam, viszont a diákélet, a közösség stagnál, sőt érezhetően romlik. Értem ezalatt, hogy mindenki inkább a telefonján lóg, ahelyett, hogy kihasználná a hely egyébként páratlan lehetőségeit.Még így is rengeteg egyedülálló foglalatosságot nyújt az intézmény, mégis a diákok részéről passzivitást vagyok kénytelen tapasztalni. Ezt az is jelzi, hogy a 300 diákból csak engem foglalkoztat a probléma. Magam oroszlánrészt vállalok a programokból (sport, diákújság), de egyedül ehhez nagyon kevés vagyok. A tanárok és nevelők pedig nem veszik komolyan a problémát. Régen sokkal több kurázsi volt a diákokban, elég csak a diákújságot, sportot, közéletet, koncerteket figyelembe venni. Félreértés ne essék, nekem nem a tanulmányi eredményekkel van a bajom, az egyáltalán nem érdekel, nem is az én dolgom. De mint diák, felelősségemnek érzem (sajnos a tanárok helyett is) a diákélet visszaállítását. A DÖK nem olyan rossz, de ezen a problémán ők sem gondolkodnak semmit. Én is tagja vagyok a DÖK-nek, de sajnos azt érzem, az embereknek sokkal aktívabbnak kellene lenniük. Milyen ötleteitek vannak, hogy kicsit az embereket (mivel egy nagyon zárt közösség, ezért azt gondolom, hogy lehetséges) visszatéríteni a helyes útra?

2014. júl. 26. 20:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Mi a helyes út? ezt kell először is meghatározni(előre szólok, nem fog menni)

a kérdésedre adandó válasz helyett, apró tanács: a tanárokat tiszteljétek, ne pofázzatok vissza, bármennyire is jólesne..a másik, hogy egymást ne nézzétek le, ne baszogassátok a gyengébbet(sem)

béke.

2014. júl. 27. 11:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem kár ezt erőltetni. Akik bírják egymást azok úgyis csinálnak maguknak közös programokat, akik meg nem, azok akkor sem fognak, ha a suli több lehetőséget nyújt erre. Meg eleve ami kötelező iskolai program az már nem szokott csábító lenni a diákok számára. Mi is első adandó alkalommal leléptünk mindig az ilyenekről, csak hogy aztán osztály szinten átvonuljunk a közeli kocsmába. Nem feltétlen a közösséggel van a baj, egyszerűen csak ki menne el egy iskolai koncertre(ahol ott vannak a tanáraik, nem ihatnak, nem káromkodhatnak, stb.). Hiába volt tök jó osztályunk, mi sem szívesen vettünk részt ezekben, mert az ember nem tud fesztelenül szórakozni a saját sulijában. Így is épp elég időt töltöttünk bent, akkor a szabadidőnkben már semmi kedvünk nem volt még ott lenni az ilyen hülyeségeken.
2014. júl. 28. 15:41
 3/4 anonim válasza:

Amúgy szerintem mindenhol ez van... Nálunk is ugyan ezt tapasztalom (mi is elég népszerű és erős gimnázium vagyunk).

Szerintem a probléba ott kezdődik, hogy sokan meg vannak elégedve azzal az x fős baráti társaságukkal, és a többiekre, a közösségre magasról tesznek.

Két éve még szuperek voltak a sulibulik, idén jó ha volt kettő, de arra sem ment senki (és én ilyenkor a DÖK-öt sajnálom a legjobban)

2014. júl. 28. 16:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Erről van szó, hogy az ilyen sulibulik viccesek 12-14 évesen, felvenni egy "diszkósabb" ruhát, meg elcsórni anyu rúzsát és este 8kor még a suli aulájában ugrálni a nagyon menő zenékre amik a konyhás néni CDjéről szólnak. De 16-18 évesen már a fenének van kedve ehhez, ennyi idősen már nem a 12 éves sulitársaikkal akarnak lenni, hanem normálisan bulizni a velük egykorúakkal, korlátok nélkül. És egy iskolában mindig ott lesznek a korlátok.
2014. júl. 28. 19:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!