Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tenyleg hulye vagy buta nep...

Tenyleg hulye vagy buta nep az amerikai?

Figyelt kérdés
en nemtudom,nem jartam kint,de sok ismerosom meseli,hogy mennyire primitivek.
2010. jan. 8. 07:33
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
hát, valaki odafenn az, az tuti...
2010. jan. 8. 08:11
 12/32 anonim ***** válasza:
13%

"Az oktatásuk egy fos, bár szerintem hatékonyabb mint nálunk"

Saját magadnak mondasz ellent. Akkor mégsem olyan fos az oktatásuk ha hatékonyabb a miénknél. Egyébként meg, nem csoda hogy nem is tudják hol van Magyarország. Nem vagyunk mi vmi nagyhatalom hogy tudni kellene valakinek is hogy hol van Magyarország. A mi országunknál szarabb nincsen. Már Románia is lekörözött minket, szal. Aki itt hülyézik jobbra-balra először nézzen már körül a saját országában! Jó? Csakmert ez a tipikus magyar mentalitás. Mindenki hülye, mindenki idióta, mi vagyunk a királyok. Aha, megvan a nagy királyság eredménye...

2010. jan. 8. 08:25
 13/32 A kérdező kommentje:
En nem csak magyarorszagra gondoltam azzal,hogy okosabb.hanem egesz europara,mert azok akiktol hallottam,hogy amerikaiak nem tul okosakk nem mind magyar,hanem,szlovak,francia stb..nem csak a magyarok hulyezik amerikaiakat hanem mas orszag is.az igaz,hogy most magyarorszagnak sincs miert buszkelkednie.
2010. jan. 8. 08:48
 14/32 anonim ***** válasza:
58%

Az amerikai oktatásról az a véleményem, hogy lehet, hogy kevesebb a követelmény, de az alaposabb. Gondolj bele, itthon mennyi minden van benne a tananyagban, és azt hány diák tanulja meg valóban. Egy amerikai általános- vagy középiskolában amit megtanítanak, az nem több annál, amire egy általános- vagy középiskolát végzett embernek az életben szüksége van. Lehet mondani, hogy tudatlanok, de mondja meg nekem valaki őszintén, hogy itt egy érettségizett ember mire megy vele, hogy ki tudja számolni mondjuk a centrifugális gyorsulást? Ha utána valaki tovább akar tanulni, akkor úgyis megtanulja azokat a dolgokat, amik majd az ő szakmájában szükségesek lesznek. Nem arról beszélek, hogy nincs szükség általános műveltségre, mert persze, van. De ha most egy végzős középiskolás osztályt faggatnál általános műveltségi kérdésekről, a nagy része nem sok mindent tudna hozzáfűzni.

Az amerikai oktatásban viszont nagyon tetszik, hogy önálló gondolkodásra nevelik a gyerekeket, megtanulnak csapatban dolgozni, önállóan előadni dolgokat, stb. És igazából ezért tart ott az ő országuk ahol, és a miénk is ott, ahol. Mert ők már iskolás koruktól képesek az önállóságra, olyan értelemben, hogy nem másoktól várják, hogy mindent a kezükbe nyomjanak. Ezt nem primitívségnek nevezném, hanem egy sokkal pozitívabb kifejezéssel illetném: életrevalóság. Amúgy meg egy átlag amerikainak mi szüksége arra, hogy tudjon bármit is a magyarokról? De tényleg, jó az neki valamire? De ha már ennyire össze akarunk hasonlítani dolgokat, akkor hány magyar tudja, hogy mi Kenya fővárosa? Vagy hogy hol van Tadzsikisztán? Ezek épp úgy országok, mint Magyarország, mégsem tudják a legtöbben, hogy miféle helyek ezek, jó, a nevüket talán, de amúgy? Na és miért nem? Mert nincs is szükségünk erre a tudásra. Akkor primitívek lennénk?

2010. jan. 8. 09:02
 15/32 anonim ***** válasza:
25%

Nincsenek buta népek.

Az USA-ban magasabb színvonalú az elitképzés, mint Magyarországon (a Harvard, a Cornell, az MIT, a Stanford stb. nem itt van, hanem ott), a széles tömegek pedig ott képzetlenebbek, mint itt (sokkal kevesebb a diplomás, mint Európában, és az alsó szintű oktatásuk néhány elit iskolát leszámítva nem túl erős). Tehát a két ország közt szerintem olyan különbség van, hogy az USA-ban több a nagyon buta és a nagyon okos ember, a lakosság jobban széthúzódik ebből a szempontból, Magyarországon kevésbé. De ha átlagolnánk, biztosan nem derülne ki olyasmi, hogy az amerikaiak általában véve buták.

2010. jan. 8. 09:06
 16/32 A kérdező kommentje:
igazad vab abban mi sem ismerjuk Afrika osszes orszagat.es igazad van mert minek.es abban is igazad van,hogy nalunk tul sok hulyeseget is tanitanak,ami szerintem sem kelle az eletben.
2010. jan. 8. 09:29
 17/32 Lakatos István ***** válasza:
USA egy kontinensnyi ország, amely tagállamokból áll. Egy átlag amerikai valóban nem tudja, hogy Szlovákiától merrefelé esik Szlovénia, de szerintem egy átlag magyar sem tudja, hogy Dél-Dakotától merrefelé esik Arkansas.
2010. jan. 8. 09:34
 18/32 anonim ***** válasza:
53%
Én itt élek az USA-ban, a férjem amerikai. Nem tudom, hogy miért kell megsértődni az igazságért, a magyarság-tudatodat miért sérti, hogy más nem tud az országról? Miért kell felhozni olyan példákat, hogy az USA-ban semmit sem tudnak Mo-ról? Látod, hogy Japánban sem. Akkor biztos, hogy az amerikaiakban van a hiba, nem? Te sem biztos, hogy bármi közelebbit tudsz az oroszokról, kínaiakról, vietnámiakról, ausztrálokról. Vagy te pontosan tudod, hogy hogy élnek Kambodzsában vagy Venezuelában? Mert én nem tudnám leírni egy átlag wales-i tipikus napját. Max. azt tudjuk, amit látunk a TV-ben, olvasunk az újságban. Mo-ról meg nincs sok nemzetközi hír (ez talán így jó, mert ez azt jelenti, hogy béke van). Szóval miért is kellene bárkinek bármit tudnia róla? Te mit tudsz az USA Indiana államáról? Az kb. akkora, mint Magyarország. Vegyétek már észre, hogy az USA hatalmas ország. Annyi minden történik országon belül egy nap alatt, hogy más országban egy év alatt sem történik annyi. Kérdezz meg egy Kínában élő kínait, mert nagyon valószínű, hogy ő sem fogja tudni beazonosítani neked Mo-t, ahogy sok dél-amerikai, sőt még sok nyugat-európai sem. Nekem van sok olyan ismerősöm, aki nem az USA-ban született, hanem máshol. Ők sem tudnak semmit Mo-ról és rájöttem, hogy én sem tudok szinte semmit az ő országukról. Max. a térképen megmutatom, de ettől okosabb vagyok? Fogalmam sincs az ottani szokásokról, emberekről, kultúráról. Akkor miről is beszélünk? Ne legyen már ekkora kisebbségi komplexusotok, hogy nem ismerik Mo-t. Erről nem az amerikaiak tehetnek, hanem az, hogy egy pici ország, az USA legtöbb államánál kisebb. Még Európában is sok ember van, aki nem nagyon tud róla semmit, max. annyit, hogy "keleti blokk" volt és összemossák a többi keleti országgal. Egyébként nem 1-2 amerikai van, aki igenis tudja, hogy van olyan ország, hogy Magyarország. Számít ez valamit? Talán jobb, ha nem tud semmit és akkor nem indulsz azzal a hendikeppel, hogy volt szovjet bábállam volt, ahol valószínűleg a többség piszok szegény. De hát igazuk is lenne, nem? 1. Mo. szerepe nemzetközileg nem nagy. 2. Mo. egy pici ország, a Föld hatalmas és az emberek örülnek, ha a körülöttük levő világot megismerik, nemhogy egy pici országgal foglalkozzanak a Föld másik felén. Mindig kell valakit okolni a nyomorúságért...az USA-t divat lett bűnbaknak kikiáltani, pedig igazából semmi olyat nem tesznek az amerikai emberek, amivel ártanának Mo-nak. A mindennapi életüket abszolút nem befolyásolja, hogy van-e Mo. vagy nincs. Ettől még tudnak sikeresek, szorgalmasak, munkaszeretők lenni. Primitív az, aki neked ilyen állításokat tett több, mint 300 millió embert egy kalap alá véve és ezek az emberek csak a saját maguk intelligenciáját akarják fitogtatni, mikor semmivel sem különbek, mert egy igazán okos ember nem fog ilyen hatalmas sztereotípiára építeni és másokat leszólni úgy, hogy nem ismeri az egyént.
2010. jan. 8. 09:37
 19/32 anonim ***** válasza:

Szia!

ez sztem relatív. A magyarok azért tűnhetnek "okosabbnak", mert itt minden tudást a fejükbe gyömöszölnek, ha jó-ha nem jó, mindegy. A felét nem tudjuk hasznosítani, de azért tudni kell , hogy Kína köztársaság-e vagy királyság? ez a lexikális tudást gyarapítja jobb esetben. Egy amerikainak fogalma sincs erről, viszont 16 évesen már jogsit szerezhet és főleg az amerikai történelmet és öntudatot nyomatják náluk. Nem is baj. Ezért van kiállásuk, és ezért tud annyi marketingcég burjánzani, mert a kakit is eladják repülőnek, valós , "tanult" tudás nélkül. Ennyi.

2010. jan. 8. 09:38
 20/32 anonim ***** válasza:
09:17 vagyok: még annyit, hogy van összehasonlítási alapom, mert van pár echte japán rokonom. Semmivel sem tudnak többet Mo-ról, mint az amerikaiak. Max. jobban titkolják, mert az amerikai ember szeret érdeklődni, kérdezni, amíg a japánok egy nagy része sokkal visszahúzódóbb. Így nem veszed észre, hogy ők sem tudnak semmit. Ez az igazság!
2010. jan. 8. 09:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!