Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van minden nap valami...

Miért van minden nap valami holokausztos cikk az index.hu-n?

Figyelt kérdés

Először is, nem vagyok rasszista, semmi bajom a kisebbségekkel, de ezt egyszerűen nem értem meg, és nem is fogom soha.

Vannak zsidó ismerőseim, akiket hasonlóan feszélyez már a téma, meg ez a "túlreklámozott történelem". Mármint, szomorú, meg gyászos meg stb. hangulat lengi át az egészet, és akkor ezt miért kell médiaprofitra fordítani, mert ez bizony üzlet, pénzért csinálják, és nem a megemlékezés miatt, nem a valós veszteségek gyászolása miatt, hanem hogy minél nagyobb felhajtással, minél nagyobb forgalmat generáljanak.

Valaki magyarázza el, hogy miért kell ezt, tényleg csak a profit miatt?

Elsősorban zsidó származású/vallású válaszolókat várok, de bárki megírhatja a véleményét, kulturált és nem gyűlölködő módon.

2014. júl. 8. 12:48
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Milyen gyűlöletbeszéd? Nem értem, én senkit nem gyűlölök, miért gyanúsítasz ilyesmivel? Ezt most miért kell a fejemhez vágni? Senki felé nem gyűlölködtem! Hol írtam bármit is ami gyűlöletbeszéd?? Magyarázd el kérlek és ne antiszemitázz le, meg ne nácizz le, mert ez a gyűlöletbeszéd, és ez a kirekesztő viselkedésmód! A világ nem fekete és fehér, nem csak nácik meg zsidók élnek rajta, gondolkodjál már el kicsit mielőtt ok nélkül vádolsz gyűlöletbeszéddel! Elszomorító az elvakult agressziód, és hogy ész nélkül lenácizol mindenkit! Nem vagyok náci, és vannak zsidó barátaim és ők sem tartanak nácinak, és nem utálnak, és köztük is van, aki pont úgy látja ahogy én, és azt vallja, hogy sokat ártanak a zsidóságnak a zsidó hitközösség bizonyos csoportjai, és hogy nem ez lenne a zsidók "küldetése".

Látom te nem látsz mást csak antiszemitákat és zsidókat mindenhol, én nem így látom, az emberek nem oszthatók fel két csoportra, és nem tudom mit képzelsz magadról, hogy nekiesel mindenkinek aki nem a te véleményedet tartja igaznak és helyesnek! És igen, agresszív vagy, és a gyűlölet a te soraidból sugárzik és nem az én soraimból... :(

2014. júl. 8. 17:21
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Gyűlölködtél minden nem-júdaista ellen. Extra jogokat követeltél a judaistáknak. Leminősítetted a nem-judaistákat.

Ez gyűlöletbeszéd és kirekesztés.

NINCSENEK "zsidó" barátaid, mert "zsidók" nem léteznek. A kifejezést a nácik találták ki. Csak judaisták vannak.

Nem attól leszel "náci" hogy náci elveket vallasz. Egy judaista is simán lehet "náci". Itt a TE szóhasználatoddal éltem, ami alatt a gyűlölködő, kirekesztő bigott/rasszista hangnemet értjük.

Fel kell fogni: valakiket az egekbe emelni, érinthetetlennek nyilvánítani, isteníteni (pl. szemitizmus) pont ugyanannyira elítélendő mint valakiket kirekeszteni, lenézni (pl. antiszemitizmus).

Te kimerítetted a szemita magatartást, azaz gyűlölködtél. Ennyi.

2014. júl. 8. 18:36
 13/19 anonim ***** válasza:

"Miért van minden nap valami holokausztos cikk az index.hu-n?"

Az emlékév miatt.

2014. júl. 8. 18:39
 14/19 anonim válasza:
minden évben van vmi emlékév...
2014. júl. 8. 18:50
 15/19 anonim ***** válasza:

"Gyűlölködtél minden nem-júdaista ellen. Extra jogokat követeltél a judaistáknak. Leminősítetted a nem-judaistákat."

Már nem azért, de a kérdező válaszaiból hogy jutottál erre a következésre?

2014. júl. 9. 09:18
 16/19 A kérdező kommentje:
15: nem érdekes, én sem értem, de úgy egészében sem értem mire akar kilyukadni, csak azt látom, hogy össze vissza beszél...
2014. júl. 9. 11:40
 17/19 anonim ***** válasza:

15, 16:

Ha nemm útálod a zsidókat UGYANÚGY, ahogy õ, ha nem hiszel ugyanazokban az összeesküvéselméletekben ugyanúgy ahogy õ és nem írod, hogy minden amit írt zseniális, akkor gyûlölkösz. Ezek ilyenek. :DDD

2014. júl. 10. 00:01
 18/19 anonim ***** válasza:
90%

1) Ha több van mnt másko, valószínûleg, mint már írták, az emlékév miatt.

2) Pl a mostaniban nincs. A közelmúltban is inkább csak blogokban.

3) Sajnos nagyaon sokan még mindg nem értik, sõt nem is ismerik a történelmet, zavaros tévképzetek vannak közforgalomban.

4) "miért kellene bűntudatot éreznem"

Természetesen egyáltalán nem kell, hacsak nem tartozol azok közé, akik kétségbevonják, reletivizálják, vagy épp "nem tagadják, hanem helyeslik".

Mert nekik kellene, de persze, õk végképp semmit.

Bûntudatot nem, de felelõsséget kell éreznie mindenkinek azért, hgy az elõbb felsoroltak nézetei ne terjedjenek.

"ha a zsidóság vallási és kulturális felfogásában az utódok öröklik a szüleik bűneit."

Szó sincs róla.

Az ókorban, amikor Tóra ( Mózes öt könyve ) Izrael ( Királyság ) törvény volt, akkor sem ítélt a biróság senki fölött szülei bûnéért. ( Az adósság más dolog, bár arra is vonatkozott a Tóra szerint 7 illetve 50 évenkénti kötelezõ elengedés )

Más kérdés, hogy I-ten számon tartja: "Megőrzi a SZERETETET EZERÍZIGLEN, megbocsát bűnt, elpártolást és vétket, de büntetlenül sem hagy; megbünteti az atyák vétkét a fiakban és a fiak fiaiban, harmadíziglen és negyedíziglen."

Viszont ez az Örökkévalóra tartozik, nem ránk, emberekre.

"kollektív bűntudat elvárása"

Marhaság. Ezt is csak a nácik mantrázzák.

Más kérdés, hogy az akkori tisztviselõk, csendõrökbizony sokkal buzgóbbak voltak, mint bármely más európai orsag hatóságai.

"ma élő fiatal nemzedék pénzét kapom meg"

Lám, ez is egy tévhit. A kárpótlás túlnyomó részét a németek fizették és fizetik.

A Magyar Állam csak filléreket, néhányezer forintos nyugdíjkiegészítést, de nem a szülõkért, hanem aki gettóban volt.

A magyar kárpótlási azokra vonatkozott, akinek valamijét rákosiék elvették.

Külön a meggyilkolt KÖZVETLEN hozzátarozók miatt eredetileg 30 000 Ft-ot akartak, szemben a koncepciós politikai perek áldozatai utáni 4-500 000-el ( amibe olykor nizony volt nyilas gyilkosok is belefértek ). Ezt késõbb, ha jól tudom, 300 e-re emelték. Engem, hál'I-tennek, áldott Õ nem érintett.

A németek bizonyos egszeri összeget fiettek, akiknek szüleit meggyilkolták ( nemtom mennyi, mint montam, nem érintett ), szintén egyszeri összeget kényszermunka után ( Ausztria, ha ott volt ), ezen kívül járadékot saját jogon ( getto, ottani munka, stb ) Ez jellemzõen 300 euro / ho.

Miért kellene "bûntudatot" éreznem azért, hogy kifizették Édesapám elmaradt kétévi bérét? Merthogy 2 évig volt kényszermunkás, ingyen dolgozott emberinek nem igazán nevezhetõ ellátásért. Ha itthon dolgozott volna fizetésért, akkor ugye a gyerekkorom jobb lett volna.

Ami a - nem túl jelentõs - magyar nyugdíjkiegészítés illeti, édekes, azért nincs "bûntudata" nyugdíjas szüleidnek, hogy a mai fiatalok, adóköteles jvedelmmel rendelkezõk pénzébõl kapják a nyugdíjukat? Mert ez így van, nézz utána.

"ha ilyen kérdések merülnek fel bennem"

Ha csakugyan eleget tudsz, akkor joggal unod. De pl ha elhiszed, h

- a német mexállás elõtt a zsidók számára "élet és vagonbiztonság" volt,

- hogy a Fõméltóságú Vitéz Lovastengrész Ùr csakugyan nem volt antiszemita

- hogy Magyarország "nem tehetett mást", stb.

akkor bizony van mit tanulnod.

+++++++++

Akkor néhány, mondjuk finoman "tévedés" helyreigazítása:

1) A zsidók kicsit több, miin 2700 éve úgy nevezik magukat, hogy yehudim - ebbõl let a szláv zsidov, amibõl a magyar zsidó. De a többi nylvekben is: jew, jude, stb

Az Árpád korban, sõt továb is a hivatalos is ez volt, ez a szó szerepel a törvényekben ( gugli keresés: zsidó site:1000ev.hu ) Késõbb ( 19.sz. de a 20. sz ban is a zsidótörvényekig ) a olykor izraelitat. A 20. sz-ban a hitközségek, intézmények nevezték így magukat, nem zsidók többnyire olyankor, ha úgy tettek, mintha nem néznék le.

Ma a neológiában a zsidó a hivatalos ( MAZSIHISZ - Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége ), az ortodox hitk. megtartotta 19. sz-i eredetû nevét: MAOIH - Magyarorszagi Autonom Orthodox Izraelita Hitkozseg, EMIH - Egységes Magyar Izraelita Hitkozseg , voltaképp a "Atátusquo Ante" folytatása.

A judaizmus egy kultúrterület gyüjõneve. Ritkán a zsidó vallásra is használják ( "a judaizmus szerint ..." ).

2) "a hittételek hozzáférhetőek lennének. Magyar nyelven. Teljes egészében. "

Nagyon enyhén szólva rendkívül súyos tévedes.

A hittételek kb 3500 éve változatlanok, a Tórában ( Mózes öt könyve ) vannak leírva, ez nagyon sokféle fordításban hozzáfératõ, igaz zsidó fordítás a neten tudtommal csak egy ( [link] ), a másik csakk könyvalakban van forgalomban ( kapható ) Mózes Öt Könyve és a Haftárák a címe.

Károli G. fordításának eredeti szövege tudommal szintén csak papíralapon többnyire könyvtárakban, a könv igen drága, ha egyáltlán.

Viszont raqjta van az Arcanum kiadó 'Bibliatéka' címû CD-jén. ezen megvan az a Tórafordítás, ami nincs a neten.

"lehetne beszélni róla "

Mármint a népirtásról? Miert ne lehetne? Csak ostobaságokat agresszíven nem illik, bizonyos foka törvénybeütközõ.

"bemutatnák a bizonyítékokat"

Mármint a meggyilkolt kb 5,5 millió embert? Ez nem megy, mivel meggyilklásuk után, mint ismeretes, tetemeiket elégették, a hamut elég nehéz azonosítani. még a DNS vizsgálat sem müx.

Amúgy a Vernichtungslagerben a "dolgozók" készítettek sok fotót, még valamennyi filmet is, ezek megtekinthetõk.

3) Ami a zsidó származást illeti, a magyar zsidótörvények

( Elsõ zsidótörvény - 1938. évi XV. törvénycikk a társadalmi és a gazdasági élet egyensúlyának hatályosabb biztosításáról - [link]

Második zsidótörvény - 1939. évi IV. törvénycikk a zsidók közéleti és gazdasági térfoglalásának korlátozásáról - [link]

Harmadik zsidótörvény - 1941. évi XV. törvénycikk a házassági jogról szóló 1894:XXXI. törvénycikk kiegészítéséről és módosításáról, valamint az ezzel kapcsolatban szükséges fajvédelmi rendelkezésekről ( "Nemzsidónak zsidóval házasságot kötni tilos" ) - [link] )

alkalmazása szempontjából zsidónak minõsült, aki ő maga vagy akinek legalább egyik szülője, vagy akinek nagyszülői közül legalább kettő zsidó ( mindegy melyik ág és melyik ).

Nem vonatkozott arra, akinek szülei ( mindketten ) már a házasság elõtt kikeresztelkedtek és még két hasonló.

Vagyis van értelme annak, hogy "zsidó származású". Annál is inkább, mert a nyilasok magasról le...., hogy kitért, simán vitték a téglagyarba, vagy lõtték a Dunába. Elõbbi ( téglagyár ) pl Kosztolányi Dezsõ fia. ( Anyja zsidó volt, a fiú, az akkori szokásoknak megfelelõen apja után keresztény. ) Szerencsére túlélte.

4) " nincs olyan hogy "zsidó" "

Baromijó! egy zsidógyûlölõ nem zsidó akarja megmondani nekünk, zsidóknak, hogy mi mik vagyunk és milyen elõírásokat követünk, miket nem.

"Tudnék róla."

Mennyire szerény a fószer!

Francba, ilyen hülyeségekkel megint rengeteg idõ. Az olvasót, aki meg akar nyugodni, hogy #8 marhaságokat ír, arra kérem, vegye a fáradtságot, kattintson vagy a már megadott tórafordításra, vagy elérhetõ a mai katolikus fordítás [link] protestáns fordítás [link]

"nem ölnek meg mert nem vagy judaista"

Magatartás a nem zsidókkal szemben: 3Móz. 19,33-34 ( töb helyütt is, mindenütt így, egszer idegen, máskor jövevény )

Mai mérvadó ortodox álláspont:

"While the Christians do generally accept the Hebrew Bible as truly from God, many of them (those who accept the so-called divinity of Jesus) are idolaters according to the Torah, punishable by death, and certainly will not enjoy the World to Come." - [link]

"Míg a keresztények általában elfogadják a héber Bibli´t, mint valóban Istentől [adottat], sokan közülük (azok, akik elfogadják az Jézus úgynevezett istenségét), bálványimádók, a Tóra szerint halállal büntetendők, és minden bizonnyal nem fogják élvezni az Eljövendő Világot."

Csakhgy szó sincs megölésrõl, kiirtásról, kivégzésrõl két okból:

1) Az, hogy "nem fogják élvezni az Eljövendő Világot", azt jelenti: nem fognak üdvözülni, nem nyernek ÖRÖKeletet. A halálbüntetés egyébként CSAK a bálványimádó zsidóra, vagy a zsidókat arra csábító bárkire vonatkozik. ( Így igazából a "térítõkre" is )

2) A ( bármilyen ) büntetést mindig BÍRÓSÁGnak kellett kimoondania. Márpedig a Szentély pusztulása óta rabbinikus bíróság halálbüntetést nem hoz. Legközelebb ilyesmi csak akkor lesz aktuális, ha majd felépül a Harmadik Szentély és a Messiás helyreállítja Dávid Királyságát. Viszont az már egy teljesen más kor és pont, hogy abban a bálványimádóknak nem lesz részük, így emiatt nem lesz kit halálr ítélni.

Vagyis az idézett ökörséget ( nagyon finom voltam ) csak olyan írhatta, aki a zsidó vallásról semmit nem tud, azt is rosszul.

"nem ölik meg a melegeket"

3Móz 20:13 - halállal bünteti az AKTUST. Tehát, ha vki legalább két tanu elõtt, figyelmeztetés után, amit szintén legalább két tanu bizonyít. ( Ez valszeg elég rika lehetett :D )

Tehát NEM az irányultságot. ( + halálbünti - lásd elõbb. )

"nem égetnek boszorkányokat"

Nem írt ilyet a Tóra, csak halálbüntit. És persze nincs olyan, hogy "boszorkány". Varázsló van ( 2Móz22:17 lásd elõbb )

"NINCS olyan előírás hogy csak valláson belül házasodhatnak"

Van. Ha nem is kategorikus, mert már a Tóra sem rendel szankciót, de nem támogatja: 5Móz 7:3

De, ha a nem zsidó házastárs eltéríti ( az Örökkévalótól ), "akkor majd föllobban az Örökkévaló haragja ellenetek és elpusztít hamarosan." ( uo 7:4 )

Az viszont igaz, hogy nem a genetika a lényeg, hanem a LÉLEK. Arról persze aki ilyenekt ír nem sejthet semmit.

Megjegyzem, hamár ilyen szigorú, számonkéri 2Móz22:17-t, nem értem, miért nem reklamál halálbüntit a párjára ( 2Móz22:18 )

2014. júl. 10. 00:02
 19/19 A kérdező kommentje:

Folyamatosan megy minden nap valami kisebb nagyobb cikk, kép, kírás stb. ami zsidó vagy náci vagy héber, Izrael, rabbi, tóra, antiszemita stb. témát erősen érit.

Valami mindig van, és az a valami mindig jól látható helyen van, hogy jól észrevehető legyen még ha nem is keresi az ember a szemével, vagy szinte olvasni sem akarja, akkor is rögtön szembetűnő.

Olyan érzése van az olvasónak mintha folyamatosan a megosztottságot akarnák erősíteni zsidók és nem zsidók közt, vagy legalábbis egy ilyen atmoszférát akarnának lebegtetni körülöttünk.

2014. júl. 21. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!