Szoktatok adakozni? Ha igen, hol/hová?
Figyelt kérdés
2010. jan. 6. 18:39
11/18 anonim válasza:
én nem bánom,költse borra!az ő helyében,ha így el lennék esve,lehet én is,inkább egy jókedvet adó borba lennék benne,mint hogy egyek,inkább haljak éhen részegen...nem szabad bántani,ha piára kell neki,ha kajára,de kell neki és pont!megérdemli az ilyen szerencsétlen,hogy egy napra kiüsse magát!az utca keserves,hamar alkoholista lehet,és egy alkoholistának egy pohárkával is megkönnyebbülés!!szerintem ha ilyen helyzetben vagyunk,lehet mi is ezt választjuk..
12/18 anonim válasza:
Lehet, de én jó szeretnék tenni, nem pedig rosszat. Ha pénzt adok neki, hogy segítsem az életét, de ő nem arra használja fel, akkor egy jó tettel erkölcsileg rosszat teszek,bűnt követek el.Mert lehet, hogy pont az a kis pénz, amit én kenyérre és tejre adtam, az fogja nyomorba dönteni, csak mert ő nem arra használja, amire kapta.
13/18 anonim válasza:
hogy mi a jó és mi a rossz,az nézőpont kérdése,pl ha te lennél az ő helyében,és nem lenne egy szikra optimizmus sem benned,hogy kilábalsz a csövességből,te nem piára költenéd?mert én biztos!
14/18 anonim válasza:
Nem tudom! Tudom milyen elkeseredettnek, kilátástalannak lenni a világban, de az nem old meg semmit, ha kenyér helyett leiszom magam. Persze, ideig-óráig segít felejteni. De még lentebb süllyed a társadalomban, s arról már maga tehet.
15/18 anonim válasza:
nemtom,de szerintem ő dönti el,mire költi,ha egy csipet optimizmus van benne,akkor kajára(vagy ha épp éhes)
ha meg nincs semmi,akkor marad a pia..de szerintem ígyis úgyis segítünk,ha másban nem,egy két óra kábulatban,amire neki szüksége van az ő elhatározása miatt..szerintem ezért nem szabad megvetni őket,mert kilátástalannak tűnik a helyzetük..mint ahogy a drogosnak is adnak ingyen tűt,hogy ha már drogoznak ne terjedjen a betegség..
16/18 A kérdező kommentje:
Én csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem az ront rajta, ha alkoholra költi a pénzt akkor is, ha ezt az egyén nem látja be. Attól, hogy ő kábulatba esik egy időre, semmilyen gondja nem fog megoldódni és az éhsége sem fog csillapodni.
2010. jan. 10. 19:55
17/18 anonim válasza:
Igen, én is a kérdezővel értek egyet! Szóval én ezért nem adok már pénzt! S jóérzés tudni, hogy pl. Szombaton a templomnál üldögélő koldus biztosan jóllakott. Mindketten örültünk. Ő az ételnek, én meg, hogy segítettem! :D
18/18 anonim válasza:
Ritkán, de akkor nagyon meggondolom. Utcán szimpátia alapján amúgy meg ha nagyon a körmére nézek az alapítványnak. Legutóbb a Mosolygó Kórház Alapítványnak adtam. Szimpi volt, hogy a működésének minden költsége részletezve van a honlapon....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!