Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hallottatok már a Wundercar-ról?

Hallottatok már a Wundercar-ról?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek róla?

[link]

Nem hirdetés, magánemberként kérdem.

2014. júl. 3. 05:24
 1/2 Szőllősi Csaba válasza:

Érdekes megoldás. Felvet jogi kérdéseket és gazdaságosságiakat is.

Hogyan lehet engedély nélkül fuvarozni? Két gond van ezzel. az első, hogy az engedélyekből nagy pénzeket szakít az állam. Vajon hagyni fogja-e? Persze nyugaton nem lehet nagyon betiltani, de hát ez magyarországon lényegtelen. A másik, hogy valamilyen szabályozás azért szükséges, nehogy lerohadt autóval, béna sofőr fuvarozzon.

A gazdaságosságról annyit, hogy miután nincs hivatalos tarifa, megállapított fuvardíj, így azért sokszor lehet "lukra futni" miután a hazai utasok kulturáltsága semmivel nem tűnik jobbnak a hazai fuvarozókénál.

Ráadásul a honlapon megadott email címre írt kérdéseimre nem kaptam választ, majd jött egy általános érdeklődés a cégtől, hogy ha esetleg van kérdésem, akkor az ott megadott email címen kaphatok választ. Feltettem a kérdéseket, elküldtem az emailt, néhány perc múlva jött is a válasz, miszerint a címzett ismeretlen..... Vannak kétségeim!

Ja, és azt mondják, hogy ez kiküszöböli a társaságokat, így mindenki jól jár. Fene tudja. 20% -ot megtart a wundercar, ami egy egyszerű számítás után erősen megkérdőjelezi ezt. Tudniillik egy átlagos fuvarszervező 80.000 ft-ot kér havonta. Ha ez a 20%, akkor 400.000 ft a teljes bevétel. Ez esetben mindegy, hogy taxis társaságnak fizetek, vagy nekik. Mindenki kiszámolhatja, hogy elég-e 400.000 ft havi bevétel, hisz e felett a 20 % több, mint a taxis társaságnak fizetendő tagdíj. Maradva a négyszázezernél- mely esetben mindegy kivel szerződök- levonva az üzemanyagot, javítást, a 20%-ot, az amortizációt, mennyi maradhat? 150-200 ezer ft körül. Ja, és akkor mi van még az adóval? Fogalmam sincs.

Azt látom ,hogy ez olyan embereknek lehet alternatíva, akik nyugdíj kiegészítésként, vagy napi egy-két órát dolgozva kívánják végezni ezt a tevékenységet.

2014. aug. 2. 16:04
 2/2 Szőllősi Csaba válasza:

Eszembe jutott még néhány dolog.

Hogyan is adózok???

Nem vagyok vállalkozó, de a borravaló adóköteles.-mint a pincér, vagy az orvos számára is elvben-csak itt ellenőrizhető, hisz átutalással érkezik. Nem vonhatok le költséget, mert azt csak a vállalkozások tehetik.16% szja, 27% tb(?), ráadásul a teljes bevétel után???

2014. aug. 2. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!