Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Eljöhet még az az idő hogy a...

Eljöhet még az az idő hogy a szakképesítés többet fog érni mint a diploma?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy manapság már szinte mindenki elméleti diplomás. Ügyvéd,bankár stb. De ha így okosodik az emberiség akkor tényleg egyre kevesebb kétkezi munkás lesz a világon. Akkor ki fogja megjavítani a biciklit.

Nem véletlenül a biciklit említem meg. A Monty Python-ban volt egy olyan rész ahol egy város volt tele Superman-ekkel. Amikor az egyik supemnan-ek elromlik a biciklije,egy másik közülük átalakul biciklijavító emberré. Ez az ő alteregója. Szóval ez a kis rövidfilm is pont arra akar rámutatni hogy egyre több a fej és egyre kevesebb a kéz.

2014. jún. 26. 22:03
 1/5 anonim ***** válasza:
71%

Lassan mindent a gépek fognak megjavítani.

+ a fogyasztói társadalom erősödése miatt, szinte mindent jobban megéri kidobni, és venni egy újat, mint megjavíttatni , az újat pedig szintén gépek gyártják le, úgyhogy szerintem emiatt, még nem kell aggódni egy ideig.

2014. jún. 26. 22:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Már most is van sok szakmákban kereslet képzett szakemberre.
2014. jún. 26. 22:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Bezony. Jönnek a gépek, megtanulnak számolni, építeni, előállítani. A kreatív szakmákat viszont soha az életben nem fogják "kitanulni". Úgyhogy hajrá, mindenki fogjuk tollat és ceruzát! :D
2014. jún. 26. 22:19
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi!

Ez is egyfatja piaci jelenség. Ha a kétkezi szakmunkásokból hiány keletkezik, emelkedik az általuk kínált szolgáltatás, pl. a macskaösszezavarás ára. Javul a szakmával elérhető életszínvonal, növekszik a szakma vonzereje.

Én pl. 6 hónapja keresek szerszámgép karbantartót. A cég fizetne neki annyit, mint egy mérnöknek.

Jönnek is csőstül szakképzettség nélkül. Persze mind elbuknak...

2014. jún. 26. 22:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért két dolgot a szakképesítés értékénél is figyelembe kell venni. Ez általában kisebb hozzáadott értéket biztosító munkákat jelent, tehát az érte járó bér sem nőhet minden határon túl. A gépesítés, automatizálás rohamosan terjed és fejlődik. Ha a szakemberhiány miatt meg is indulnak a fizetéseik felfelé, van az a pont, ahol már jobban megéri emberek helyett gépeket alkalmazni.
2014. jún. 26. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!