Mi baja van a legtöbb embernek az ázsiai népekkel? (bővebben lent)
Én is imádom mind a kínai, mind a japán kultúrát, koreait annyira nem ismerem.
Legtöbb ember azért tartózkodik tőlük, mert furcsának gondolja. Mások meg azért, mert hallottak egy-két dolgot(Pl: a kínaiak megeszik a kutyákat), amiből nekik az jön le, hogy a kínaiak beteg állatok, innentől pedig semmi kedvük utánanézni a dolgoknak.
Legnagyobb baj az, hogy sok ember nem tudja elfogadni azt, ami más, mint a nyugati kultúra. Pl: Mint mondtam, egyesek számára érthetetlen az, hogy a kínaiak mi mindent megesznek, de egy indiainak mi vagyunk a barbárok, mert mi meg megesszük a teheneket, amik ugye náluk szent állatok.
Az én álláspontom kicsit hasonlít az előző válaszadóéhoz. Annyit elmondok, hogy Japán valójában nem ázsiai ország. Sem szokásaik, sem mentalitásuk nem tükrözi Ázsiát. Sőt, még azt is hozzátenném, hogy a japán indentitásnak legfontosabb eleme, hogy ők sem tartják magukat ázsiainak, hanem inkább a többi ázsiaival szemben határozzák meg magukat. Egyébként én a japán népnek nagy tisztelője vagyok, szóval velük nincs bajom.
Ami azonban zavar a "szárazföldi" Ázsiában, arra sajnos a legjobb szó a barbarizmus. A már említett kutyaevés(és macskaevés) sajnos nem városi legenda, hanem valóság. Az ázsiaiaknál létezik egyféle létrendi hierarchia. A kutya csak egy állat, ezért létrendileg alacsonyrendű, ergo bármit lehet vele csinálni. Ezért nincs az ázsiai országok többségében törvény az állatkínzásra, mert szerintük ez egyszerűen rendben van. Koreában gyakran lopnak el háziállatokat, de nem azért hogy eladják, hanem azért, hogy megegyék.
Ugyanezért esznek porrá őrölt emberhúsból készült kapszulákat. Szerintük ez potencianövelő. Szerintem meg kannibalizmus.
Az "erősebb győz, gyenge elbukik"-mentalitás mindenhol visszaköszön. A gazdag mindent megtehet a szegénnyel, hiszen a kisebbel való kegyetlenkedésnek ott kulturális hagyománya van.
Akkor még ott van a magyar szemmel is iszonyatos mértékű pénzéhség és anyagiasság. Az ázsiai házasságok teljesen a pénzre épülnek. A kínai nőknél a "férjnél vagyok" nem azt jelenti, hogy nincs nála esélyed, csupán azt, hogy óvatosabbnak kell lennetek.
Sőt, még ma is gyakori, hogy a szülők eladják a gyereküket prostinak. Az anyagiasság miatt persze korrupció is van, és mindig is lesz.
A koreai társadalom meg egyszerűen beteg. Az anyák átplasztikáztatják a gyereküket, mindenki divatmániás, lényegében az egész ország a beteges fogyasztásra épül. Mindenük a státuszszimbólum, a márkás ruhák, menő kocsik stb.
Mindenki eldobja magát a kelettől, mert az most annyira "trendi", meg "spirituális", közben a legmaterialistább emberekről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!