Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » I. e az egyiptomiak megépített...

I. e az egyiptomiak megépítették a piramisokat és az a nép hová lett? és milyen kűrtúrájuk volt? Mert ha jól tudom, nem arabok voltak azok, mint akik most lakják.

Figyelt kérdés
am egyszer olvastam hogy nem 5 ezer évesek, hanem 15 20 ezer kb, csak az iszlám biblia miatt nem hozhatják nyilvánosságra, nem hazudtolhatják meg a bibliát.
2014. jún. 19. 21:32
1 2
 11/12 hollófernyiges ***** válasza:

"a koptok nem nagyon keveredhettek a hódító iszlám népességgel"

Dehogynem, egyrészt muszlim férfi vesz el keresztény nőt, másrészt a keresztények áttérnek az iszlámra.

2014. jún. 22. 06:20
 12/12 anonim ***** válasza:

"Az eredeti óegyiptomiak kinézetre magasak és vékonyak voltak, mint a négerek, de világos, vöröses bőrük volt, mint az indiánoknak, és az arcuk inkább európai vagy mediterrán jellegű volt"

Amúgy középtermetűnek számítottak, mert ha jól tudom, az ókorban a férfiaknak kb. 160, a nőknek 150-152 cm lehetett az átlagmagassága Egyiptomban, ami akkor is inkább közepesnek számított. (úgy tudom, hogy a régen élt népekre vonatkoztatva olyan 160-168 ill. 150-158 centit tekintenek középtermetűnek)

2016. szept. 24. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!