Tud itt olyan nekem mesélni akinek a családját (sajnos) éritették az Auswitz-i események vagy a háború vagy a forradalom vagy bármi?
Figyelt kérdés
Aki tud, kérem, meséljen, írja meg privátba, min esett át a családja, ő maga. SENKIT NEM SZERETNÉK FELZAKLATNI!! Érdekel azaz időszak, a családomban senkit nem érintetett se '56, se auswitz, mert majdnem mindenki vidéken élt akkoriban. Köszönöm a válaszokat! L/17 ~ Asis2010. jan. 3. 17:44
11/13 anonim válasza:
Igen. Egyik rokonom Auswitzben volt hosszú hónapokig. Csak később egy másik védőosztaghoz vezényeltek pár embert és ő is köztük volt.
12/13 anonim válasza:
Nem tudom aktuális-e még a kérdésed, de azért leírom. A Nagymamámmal történt meg egy számomra eléggé elszomorító eset. A háború után rengeteg német (sváb) családot költöztettek ki kényszerrel az országból. Az ő családja is köztük volt. Mesélte, hogy valamikor délután érkeztek hozzájuk, kb. 1-2 órájuk volt a pakolásra. 5 kg-os csomagot vihettek magukkal, a ház, amiben éltek, amit a szülei a saját kezükből építettek fel, odalett. Pontosan nem tudom mennyi ideig éltek az NDK-ban, max egy évet. De úgy döntöttek, hogy visszaszöknek, a hegyeken keresztül. Maradhattak volna ott is, ahol ma már jelentős jólétben élhetnének, de ők úgy gondolták, hogy Magyarország a hazájuk. Ennyi kb. a történet.
13/13 anonim válasza:
A család egyik ágát az utolsó emberig kivégezték a nácik: a nők és a gyermekek Wiesenbachban, a férfiak Auschwitzban és Bergen-Belsenben lelték halálukat. Senki sem jött haza történeteket mesélni. Csupán por maradt utánuk és tátongó lyuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!