Lehetnék jó, elfogadott író származásom ellenére?
Figyelt kérdés
Író szeretnék lenni, el is kezdtem, előbb novellákkal, most első regényemet írom. Vannak jó ötleteim, véleményem szerint elég érdekes a regényem témája is. Viszont van valami, amitől tartok. Roma származású vagyok, és attól tartok, ez esetleg hátráltathatna írói munkámban, úgy mint: nem vennének komolyan, ne adj' isten lenéznének, előítéletekkel élnének velem szemben mind olvasóim, mind kollégáim. Talán származásomból ítélve kézbe sem vennék a könyveimet... Viszont személyazonosságom semmiképp nem fedem el. Ti mit gondoltok erről? Hátráltathat ez a "kis" gond? Előre is köszönöm a válaszokat.2014. jún. 18. 23:13
1/10 anonim válasza:
Szellemi munkát végezve szerintem csak pozitív diszkriminációban lehet részed, ha bármiféle kisebbséghez tartozol. Ami persze szintén nem túl jó. Meglincselni viszont nem fognak, az fix.
2/10 anonim válasza:
Szerintem egy könyvnél nem az író származása számít, hanem maga a könyv. Elég választékosan fogalmaztad meg a kérdést, ha emellé még egy jó történetet is párosítasz, senkit nem fog zavarni a származásod. (Mondom ezt én, aki utál mindenféle megkülönböztetést.) A normális olvasóknak ez amúgy sem számít. Sok kitartást kívánok a regény megírásához! Én szívesen elolvasnám, ha kiadnák. :)
3/10 anonim válasza:
Vannak elfogadott cigány irok, költök. Ne erre fogd ha sikertelen leszel/vagy!
4/10 anonim válasza:
Tudomásom szerint Holdosi József is cigány volt (és a cigányság életével foglalkozott a műveiben) mégis felkapta a magyar irodalmi élet. Szóval ha jól írsz, akkor nem hinném, hogy hátrányod lenne belőle.
5/10 anonim válasza:
Én magyar-zsidó-német-tót-kun származásúként mondom, hogy a legtöbb embernek a bűnöző cigányokkal van baja. Tehát ha nem ilyen a megjelenésed, akkor egy normális embert nem érdekli a származásod:
A műveidet persze kritizálhatják, de nem a származásod miatt...
6/10 anonim válasza:
Elfogadott író lehetsz. Sőt, ahogy előttem írták: még pozitív diszkriminációra is számíthatsz. Jó íróvá pedig a tehetség és a gyakorlat teszi az embert.
7/10 makosbuktaa válasza:
Én sok olyan embert ismerek, aki, hogy is mondjam. 'Nem venné kézbe a könyveidet.' De ha tényleg jól írsz, szerintem nem hátráltathat a munkádban:)
8/10 anonim válasza:
"Én sok olyan embert ismerek, aki, hogy is mondjam. 'Nem venné kézbe a könyveidet.'"
Valószínűleg azért, mert amúgy sem olvas semmit.
9/10 makosbuktaa válasza:
'Valószínüleg mert amúgy sem olvas semmit.'
Bocs, de igen. Nem arra gondoltam, hogy olvas-e vagy sem, hanem arra, hogy PONT a kérdező roma származása miatt nem venné kézbe a könyvet.
10/10 anonim válasza:
A magyar társadalom többségét nem zavarja, hogy valaki cigány-e vagy sem. (Bocs, de nem írok romát, ahogy romapecsenyét se eszek és romakereket se hányok.) Nem zavarja mert nem rasszista. Egy cigány származású írót igenis tisztelni tud ez a társadalom. A vonaton hangoskodó, kábeleket lopó, uzsorázó cigányokat pedig megveti. Normális ember a viselkedése alapján ítéli meg embertársait, és a magyar társadalom nagyobbik része normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!