Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Régen a falvakban hol voltak...

Régen a falvakban hol voltak a homoszexuálisok?

Figyelt kérdés

Állítólag minden 10. ember meleg. Nem én találtam ki, csomó helyről hallottam, de hogy mi igaz belőle, nem tudom. Mindenesetre ez azt sugallja, hogy gyakorlatilag ugyanakkora a melegek aránya, mint a balkezeseké, és hogy mondjuk egy általános vagy középiskolai osztályban mindenhol van egy meleg. Lehetséges ez?

És mi a helyzet régen, amikor a legtöbben falvakban éltek mindenhol? Ott mit csináltak a melegek? (mert, felteszem, akkor is voltak nagyjából ennyien, max. ennél is jobban titkolták). Egyáltalán: egy faluban ha valaki bármilyen szempontból "más" (homoszexuális, leszbikus, biszex, fetisiszta) volt, az hogyan fogadtatta el magát, hogyan egyeztette ezt össze az életével? (Tudom, milyen ma is egy falusi világ, mindenki tud mindenki minden ügyéről. Régebben, amikor még nem voltak távközlési eszközök, nem volt TV meg net, meg nem voltak az embereknek könyveik, és nem voltak iskolázottak se, akkor gondolom a bepiáláson meg a pletykáláson kívül tényleg nem nagyon volt más "szórakozásuk"). Tudom azt is, hogy az a világ még közelebb áll a klasszikus "vastörvényekhez", nem olyan puha világ, mint a városi emberé, nem ajánlatos különbözni, kitörni akarni. Mit kezdett ott régen az, aki bármilyen szempontból nem olyannak született, mint a többiek?

2014. jún. 9. 22:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Általánosítás.
2018. febr. 10. 20:39
 12/12 Bátki Zsolt válasza:
A kérdés amiatt érdekel, hogy a 19 századi magyar költők, írók (Petőfi,Arany,Jókai,Mikszáth), miért nem írtak a jelenségről. Egyáltalán a homoszexuálisnak, mi volt az akkori megnevezése? Balassi se írt erről!?
2019. máj. 21. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!